Self-tests: Διαθέσιμα μόνο στις ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων

Το ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το ποιοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self tests από σήμερα

Σε μια προσπάθεια να δώσει «ανάσες αποσυμπίεσης», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ανακοίνωσε ότι τα self-tests θα είναι διαθέσιμα μόνο τις ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων.

Self- test: Υποχρεωτικά από σήμερα στο Δημόσιο - Ποιους εργαζόμενους αφορά

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δε θα μπορούν να τα προμηθεύονται κατά τη διάρκεια εφημεριών. «Η διάθεση των self test στους πολίτες θα γίνεται μόνο κατά τις ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων και όχι στη διάρκεια εφημεριών/διανυκτερεύσεων», ανακοινώθηκε χαρακτηριστικά.

Self-tests: Για ποιους είναι υποχρεωτικά

Τα self-tests έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας καθώς πλέον δεν είναι απαραίτητα μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όσοι εργάζονται σε λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής είναι απαραίτητο να κάνουν τεστ. Υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ είναι και όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και στις σχολές οδηγών.  

Κυριακή των Βαΐων: Με self tests και αυστηρά μέτρα άνοιξαν οι εκκλησίες

Το μέτρο αφορά επίσης και στους υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους. 

Η προμήθεια των δύο δωρεάν self-tests από τα φαρμακεία μπορεί να γίνει με το ΑΜΚΑ και την αστυνομική ταυτότητα. Υπενθυμίζεται ότι οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν σε όλους να κάνουν δύο τεστ, το ένα τη Μεγάλη Δευτέρα και το άλλο τη Μεγάλη Πρασκευή ώστε να γιορτάσουν το Πάσχα με ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top