Παπαευαγγέλου: Πάσχα με self- test και διπλή μάσκα στις εκκλησίες

Μειωμένα κατά 10% τα κρούσματα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα

Στο βίντεο όλα όσα είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά και να τηρήσουν τα μέτρα κατά τις μέρες του Πάσχα.

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα από τον Κικίλια – Οι αποφάσεις για τις εκκλησίες

«Την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε μια πορεία αποκλιμάκωσης. Τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα» είπε η κ.Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε ότι ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,2%.

Κορωνοϊός: Σχεδον τα μισά κρούσματα στην Αττική - Πού εντοπίζονται

Αναφέρθηκε στη χθεσινή έκθεση του ECDC, στην οποία η Ελλάδα είναι και πάλι «πράσινη» και σημείωσε επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας μειώθηκαν στα 25.000. Ωστόσο, «η μισή Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο» τόνισε.

Όσον αφορά στον αριθμό των ασθενών που αποσωληνώνονται είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό διασωληνωμένων και η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 87%. «Για πρώτη φορά φάνηκε μια μείωση νέων εισαγωγών με τον μέσο όρο να πέφτει κάτω από τους 500 την ημέρα» είπε η καθηγήτρια.

Έκκληση για προσέλευση στους εμβολιασμούς

«Περισσότερους από 3 μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, 1 στους 4 ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας είναι άτομα άνω των 75 ετών. Ενώ είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν δεν το έκαναν και σήμερα κινδυνεύουν να χαθούν ή και χάνονται» ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν για τους πολίτες 30 -39 ετών τη Μεγάλη Τετάρτη

Σημείωσε ακόμα ότι μόλις το 65%, δηλαδή οι 2 στους 3 άνω των 80 ετών έχουν λάβει την πρώτη δόση, είτε έχουν κλείσει ραντεβού για το πρώτο τους εμβόλιο. 

Κάνουμε έκκληση ώστε όλος ο κόσμος αλλά ιδιαίτερα τα άτομα με παράγοντες κινδύνου να προσέλθουν στο εμβολιαστικό κέντρο

Οι αποφάσεις για το Πάσχα- «Να μη μεταφέρουμε τον ιό στα χωριά μας»

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής σημείωσε πως βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες βελτίωσης και πως η όποια χαλάρωση θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο άμεσα.

Πάσχα: Όλα τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις έως 10 Μαΐου

Στη συνέχεια εξήγησε ότι παρόλο που η Επιτροπή κατανοεί απόλυτα την επιθυμία πολλών Ελλήνων να μετακινηθούν το Πάσχα, το υψηλό φορτίο μεγαλουπόλεων οδήγησε στην απόφαση να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού.

«Το άνοιγμα θα είχε σαν αποτέλεσμα ένα δικαιολογημένο αλλά και μαζικό κύμα μετακίνησης του πληθυσμού. Τυχόν έξαρση κρουσμάτων σε πολλές επαρχιακές πόλεις ταυτόχρονα θα αύξανε την πίεση στο ΕΣΥ στην επαρχία» σημείωσε.

Κυριακή του Πάσχα με self- test και διπλή μάσκα στις εκκλησίες

Τέλος, αναφερόμενη στις ημέρες του Πάσχα, η Βάνα Παπαευαγγγέλου σημείωσε πως είναι σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα και τις αποστάσεις τόσο μέσα στους ναούς, όσο και στον εξωτερικό χώρο. Συνέστησε ακόμη την παραμονή στο προαύλιο του ναού και τη χρήση διπλής μάσκας.

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα από τον Κικίλια – Οι αποφάσεις για τις εκκλησίες  

Για ανήμερα του Πάσχα και τα οικογενειακά τραπέζια πρότεινε την παραμονή σε υπαίθριους χώρους και τη διενέργεια ατομικού τεστ πριν τις συναντήσεις, κάνοντας αναφορά στην ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top