Νέα μέτρα: Οι σημαντικότερες ημερομηνίες - Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Πλησιάζει η άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα μέτρα μέσα στον Μάιο

Μήνας ανοίγματος είναι Μάιος, με την αρχή να γίνεται τη Δευτέρα του Πάσχα με την επαναλειτουργία της εστίασης. Όλα δείχνουν ότι η χώρα μας οδεύει προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ήδη από τις 3 Μαΐου με το άνοιγμα της εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταφέρθηκε για τις 11 το βράδυ από τις 10 που ήταν μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Το χρονοδιάγραμμα των νέων μέτρων - Τι ανοίγει μέσα στον Μάιο

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα εστίασης πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, δηλαδή αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, μόνο καθήμενους πελάτες και φυσικά μάσκες στο προσωπικό. Η μουσική απαγορεύεται καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, η δυνατή ομιλία είναι επικίνδυνη για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μπορεί να είναι από τις 05.00 ως τις 22.45.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Τα σχολεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου με όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Έτσι, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν self tests και να μπαίνουν στις τάξεις με αρνητικό αποτέλεσμα όπως γίνεται και στα Λύκεια. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο καλός αερισμός των τάξεων, μιας και ο καιρός είναι καλός.

Άνοιξε η εστίαση: Όλοι οι κανόνες και τα πρόστιμα 

Όσο για τους βρεπονηπιακούς σταθμούς, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η τελική ημερομηνία ανοίγματος. Ωστόσο οι επικρατέστες ημερομηνίες είναι είτε στις 10 Μαΐου μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία είτε στις 17 Μαΐου.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό

Η 15η Μαΐου είναι καθοριστική ημερομηνία τόσο για τις μετακινήσεις όσο και για τον τουρισμό. Το άνοιγμα του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου θα σημάνει την επιπλέον χαλάρωση στα μέτρα αν η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει. Την ίδια ημερομηνία, αναμένεται να επιτραπεί και η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις παραμένει σε ισχύ. Έτσι για κάθε μετακίνηση, ο πολίτης πρέπει να στέλνει το ανάλογο μήνυμα με τον κατάλληλο κωδικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top