Το χρονοδιάγραμμα των νέων μέτρων - Τι ανοίγει μέσα στον Μάιο

«Ποδαρικό» στην κανονικότητα με την επαναλειτουργία της εστίασης

Μήνας απελευθέρωσης από τα περιοριστικά μέτρα θα είναι ο Μάιος, με την αρχή να γίνεται σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου, με το άνοιγμα της εστίασης μετά από έξι μήνες. 

Άνοιγμα εστίασης: Κοσμοπλημμύρα για καφέ σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη 

Το άνοιγμα του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου θα σημάνει την επιπλέον χαλάρωση στα μέτρα αν η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει. Την ίδια ημερομηνία, αναμένεται να επιτραπεί και η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων με υποχρεωτικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Ωράριο κυκλοφορίας: Αλλάζει από σήμερα

Σύντομα, αναμένεται να διευρυνθεί και το ωράριο στην εστίαση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και διεύρυνση του ωραρίoυ στην κυκλοφορία από 11 το βράδυ που είναι σήμερα. Το άνοιγμα πλησιάζει και για τις οργανωμένες παραλίες.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ.

Άνοιξε σήμερα η εστίαση

Τη δική του Ανάσταση περιμένει ο κλάδος της εστίασης που σήμερα ανέβασε ρολά μετά από έξι μήνες. «Ανάσες» ελευθερίας και για χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν τα μαγαζιά σε όλη τη χώρα. 

Τα τραπέζια γέμισαν. Όσοι πρόλαβαν, έφαγαν και ήπιαν. Οι υπόλοιποι στην αναμονή για την άλλη εβδομάδα αφού έσπασαν ρεκόρ οι προ-κρατήσεις κυρίως στα παραλιακά μαγαζιά.

Η ευλαβική τήρηση των μέτρων ασφαλείας είναι βασική προϋπόθεση για μεγαλύτερες ανάσες ελευθερίας. Η έλλειψη μουσικής προβλημάτισε θαμώνες και μαγαζάτορες όμως δεν επισκίασε τη χαρά της πρεμιέρας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top