Γιάννης Λαγός: Υπό κράτηση ο ευρωβουλευτής- Εντός 15 ημερών η δικάσιμος

Δε συμφώνησε στην παράδοσή του στις ελληνικές αρχές

Δείτε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, το χρονικό της σύλληψης του Γιάννη Λαγού και το πώς μπορεί να καθυστερήσει η έκδοσή του στην Ελλάδα- 27/4/21

Την κράτηση του Γιάννη Λαγού αποφάσισε ο Βέλγος εισαγγελέας, μέχρι να αποφασίσει η βελγική δικαιοσύνη επί της ουσίας της προσφυγής του, για μη εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Η δικάσιμος θα οριστεί εντός των προσεχών 15 ημερών. Σύμφωνα με την Εισαγγελία Βρυξελλών, ο Γ. Λαγός δε συμφώνησε στην παράδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Λαγός για την άρση ασυλίας: Δεν έρχομαι Ελλάδα - Σας γλεντάω

Νωρίτερα σήμερα, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής ανακρίθηκε από ανακριτή του ολλανδόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστής είχε ήδη αποφασίσει να παραμείνει κρατούμενος ο Γιάννης Λαγός, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε και η εισαγγελία.

Γιάννης Λαγός: Βρέθηκε Ενώπιον του ανακριτή

Χθες, είχε προηγηθεί η σύλληψη Λαγού στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για την άρση της ασυλίας του. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

O ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής- φωτογραφία Eurokinissi

O ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής- φωτογραφία Eurokinissi

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών για τον Γιάννη Λαγό

Σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές κατά του Ιωάννη Λαγού και την έκδοσή του από τις βελγικές δικαστικές αρχές, η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Στις 27 Απριλίου 2021, ο Ιωάννης Λαγός συνελήφθη στις Βρυξέλλες βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε σε εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020.

Όπως προβλέπεται στη διαδικασία, η Εισαγγελία των Βρυξελλών ζήτησε στη συνέχεια από ανακριτή να προχωρήσει στην εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Το εν λόγω άτομο ανακρίθηκε το πρωί της 28ης Απριλίου από ανακριτή του ολλανδόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση. 

Ο Ιωάννης Λαγός δε συμφώνησε στην παράδοσή του στις ελληνικές αρχές. Ο ανακριτής αποφάσισε την προφυλάκισή του.

Γιάννης Λαγός: Πώς μπορεί να καθυστερήσει την έκδοσή του

Το προανακριτικό τμήμα των Βρυξελλών θα λάβει απόφαση σχετικά με την εκτέλεση αυτού του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εντός 15 ημερών. Η ημερομηνία της ακρόασης του προανακριτικού τμήματος δεν είναι ακόμη γνωστή- οι πληροφορίες αυτές θα ανακοινωθούν αργότερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top