Επίσημο: Από 10 Μαΐου οι πρακτικές των φοιτητών και 15 Μαΐου τα εργαστήρια

Πότε θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις

Απόσπασμα από τη συνέντευξη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ

Η πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης φοιτητών τελευταίου έτους και επί πτυχίω, σε όλα τα προγράμματα σπουδών, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο θα ξεκινήσει στις 10 Μαΐου,  όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Παιδείας. Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι το πράσινο φως έχει δοθεί από την επιτροπή των ειδικών, για τις 10 Μαΐου.

Κεραμέως: Αναμένουμε εισήγηση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος, η πρακτική άσκηση επιτρεπόταν να γίνεται μόνο από φοιτητές Επιστημών Υγείας και επί πτυχίω.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, επίκειται έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με ρυθμίσεις σχετικά με τις κλινικές, εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις, τα πρακτικά μαθήματα αλλά και τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, και με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και των αυτοδιαγνωστικών εξετάσεων που θα αποσαφηνιστούν στην ΚΥΑ, επιτρέπεται:

  • η διενέργεια με φυσική παρουσία από 10/5/2021 των πρακτικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/ σχολές σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου.
  • η διενέργεια με φυσική παρουσία από 15/5/2021:

α) κλινικών ασκήσεων φοιτητών του πέμπτου, έκτου έτους και επί πτυχίω των προγραμμάτων σπουδών α’ κύκλου τμημάτων/σχολών της ιατρικής,

β) κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/σχολές.

Περιλαμβάνονται και μαθήματα αθλητικών εφαρμογών (πρακτικών μαθημάτων) σε ΤΕΦΑΑ· ατομικά και ομαδικά εργαστηριακά μαθήματα στα τμήματα μουσικών σπουδών· εικαστικά εργαστηριακά μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και των εφαρμοσμένων εργαστηρίων τους στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών,

γ) κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων φοιτητών όλου του β’ κύκλου (μεταπτυχιακά προγράμματα) των τμημάτων/σχολών, κατόπιν απόφασης Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ.

Κεραμέως: Δεν αποκλείεται τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο

Από 19 Μαΐου οι κατατακτήριες εξετάσεις 

Η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων θα γίνει από 19/5 έως 30/5, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν επιδείξουν βεβαίωση/δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), που πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) που πραγματοποιείται έως και 72 ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο.

Πριν από μερικές μέρες, η υπουργός Παιδείας, είχε κάνει γνωστό, μιλώντας στον Αnt1, ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου, ενώ το Εαρινό Εξάμηνο για τα Πανεπιστήμια θα συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση. Ωστόσο, οι εξετάσεις του εξαμήνου στα Πανεπιστήμια αναμένεται να γίνουν δια ζώσης, όπως έγινε και πέρυσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top