Κεραμέως: Δεν αποκλείεται τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο

Για ποιους λόγους αποφασίστηκε να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις φέτος

Οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων και τις Πανελλήνιες

Στις 10 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία μαθητές γυμνασίων και δημοτικών, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα φέτος τον Σεπτέμβριο, όπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ανακοίνωσε πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά

«Yπάρχει ενδεχόμενο να αρχίσουμε νωρίτερα τα σχολεία, εντός Σεπτεμβρίου, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. Σκοπός είναι να κερδηθεί περισσότερος χρόνος, καθώς φέτος ήταν κλειστά σχεδόν όλη τη χρονιά, όπως είπε.

Κεραμέως: 14 Ιουνίου οι Πανελλήνιες - Δε θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις

Νωρίτερα την Πέμπτη 22/4, ανακοινώθηκε ότι δε θα γίνουν φέτος οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις. Όπως εξήγησε η υπουργός, οι λόγοι που κατέληξαν σε αυτή την απόφαση είναι «πρώτον γιατί καταλαβαίνουμε τη γενικευμένη πίεση στην εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας». Δεύτερον, γιατί «μας δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε περισσότερο δια ζώσης στην ύλη και με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την προτεραιοποίηση της ύλης, θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύτιμο χρόνο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να εμβαθύνουν περισσότερο στην ύλη» διευκρίνισε.  

Self- test: 600 μαθητές κι εκπαιδευτικοί θετικοί την πρώτη εβδομάδα

«Τα self- test είναι ένα πολύτιμο εργαλείο γι’ αυτό που είναι… Μας βοηθάει να εντοπίσουμε νωρίτερα ανθρώπους οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί» τόνισε η υπουργός κι έκανε γνωστό ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των self- test βρέθηκαν 600 άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν γνώριζαν καν, δεν είχαν την υπόνοια ότι είναι φορείς του ιού.

Σχολεία: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι μαθητές των Λυκείων για τα self tests

«Συνεπώς κυκλοφορούσαν και θα είχαν βρεθεί στις τάξεις, με τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως. 

«Έχουμε παραπάνω από 1% των τμημάτων της χώρας τα οποία είναι κλειστά. Όταν ένα κρούσμα επιβεβαιώνεται ως θετικό κλείνει όλο το τμήμα. Έχουμε πάνω από 2% των σχολείων της χώρας τα οποία επίσης είναι κλειστά, βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ» τόνισε. 

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών έγινε σε τρεις φάσεις:

  • Στο πρώτο στάδιο πήγαν οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, με ανταπόκριση της τάξης του 58% των εκπαιδευτικών
  • Στο δεύτερο πάνω από 11.000 οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από την αξιοποίηση των αδιάθετων δόσεων
  • Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί για να κλείσουν ραντεβού. 

Ξενικά ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις από 2/4

«Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικότητας για τους εκπαιδευτικούς αυτή τη στιγμή» ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως, αν και το θέμα συζητείται σε αρμόδια επιτροπή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top