Ξενικά ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις την Παρασκευή

Πώς γίνεται η διαδικασία

Όσα είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 29/3/21

Από την Παρασκευή 2 Απριλίου ενεργοποιείται η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών για τον εμβολιασμό τους με αδιάθετες δόσεις δόσεων εμβολίων, όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Στη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν προαιρετικά εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων) και μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Κεραμέως: Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή είναι η ημερομηνία γέννησης, κατά φθίνουσα σειρά ηλικίας. Σε περίπτωση ίδιας ηλικίας γέννησης η ταξινόμηση θα γίνεται αλφαβητικά. Ο κατάλογος με τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να εμβολιαστούν σε περίπτωση αδιάθετων δόσεων, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Πέμπτη 1η Απριλίου. 

Σχολεία: Ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα Γυμνάσια και Λύκεια

Σημειώνεται ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό είναι της τάξης του 30%, σύμφωνα με όσα ανέφερε, νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Τι πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί αν θέλουν να δηλώσουν την επιθυμία τους για εμβολιασμό 

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εμβολιαστούν πρέπει να συμπληρώσουν μια υπεύθυνη δήλωση, έτσι ώστε να μπουν σε σειρά προτεραιότητας. Στη συνέχεια οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης συγκεντρώνουν τα στοιχεία αυτά και ενημερώνουν την Ομάδα Συντονισμού Εμβολιασμών, η οποία ασχολείται με αυτό το θέμα.

Οι Ομάδες Συντονισμού Εμβολιασμών συλλέγουν τα στοιχεία και καταρτίζουν έναν κοινό κατάλογο με τους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να εμβολιαστούν, ταξινομημένο ανά ημερομηνία γέννησης.

Εμβολιασμοί: Το 10,1% στην Ελλάδα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση

Στη συνέχεια, μετά από ενημέρωση από τα εμβολιαστικά κέντρα, θα ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς κατά τη σειρά του καταλόγου, ότι υπάρχει διαθέσιμη αδιάθετη δόση και ότι μπορούν να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευτικός δεν μπορέσει να μεταβεί, χάνει το ραντεβού του κι ενημερώνεται ο επόμενος που βρίσκεται στον κατάλογο. 

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, ο εμβολιασμός των ευπαθών ατόμων της ομάδας Β' θα ξεκινήσει περίπου στις 20 Απριλίου. Όπως είπε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κάτια Μακρή, η μοναδική επαγγελματική ομάδα που θα έχει προτεραιότητα στον εμβολιασμό είναι οι εκπαιδευτικοί, ο εμβολιασμός των οποίων θα ακολουθήσει μετά την ομάδα Β΄ των ευπαθών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top