Ήπια περιφρούρηση στις πλατείες: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τα κορωνοπάρτι

Πολύ καλύτερη η εικόνα σήμερα στις πλατείες του κέντρου της Αθήνας

Το σχετικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα και του Βαγγέλη Γκούμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (22/04)

Με ήπια περιφρούρηση από τις αρχές, οι πλατείες αδειάζουν και είναι διαθέσιμες ξανά για τους κατοίκους των πυκνοκατοικημένων γειτονιών της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.  

Κυψέλη: Αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμα χθες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Όσοι οργανώνουν και συμμετέχουν στα κορωνοπάρτι δηλώνουν στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα και το Star πως μέχρι να ανοίξει η εστίαση στις 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να αναζητούν μία ανάσα από το μερικό lockdown.  

 «Μέχρι να τελειώσει θα υπάρχουν πολλά τέτοια κορωνοπάρτυ γιατί ο κόσμος έχει τρελαθεί» δηλώνει ένας νεαρός στον ρεπόρτερ Βαγγέλη Γκούμα. Ωστόσο, παραδέχεται πως μέχρι να ανοίξει η εστίαση η πλατεία Βεάκη στο Περιστέρι θα είναι το στέκι του.  

 «Όλοι ψάχνουν τρόπο να βγουν. Μαζευόμαστε στη Βεάκη , δίνουμε ένα σημείο συνάντησης  2 - 3 αμάξια , μέχρι μια ώρα παίρνουμε κοκτέιλ από μαγαζιά και μετά από περίπτερα. Η μουσική παίζει στο τέρμα γιατί έρχονται με ηχεία» δηλώνει ο νεαρός στο Star.  

Κυψέλη: «Σχέδιο Βαρνάβα» στην Αγίου Γεωργίου για τα κορωνοπάρτι

Ωστόσο, η πρωτεύουσα δεν έχει το μονοπώλιο των κορωνοπάρτι. Παρόμοιες εικόνες και από την Πάτρα ανέβηκαν χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλά άτομα να διασκεδάζουν σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους, όπως τα σπίτια τους.  

Επιχείρηση «Βαρνάβα»: Περιφρούρηση πλατειών για αποφυγή οργανωμένων κορωνοπάρτι  

Η αστυνομία γνωρίζοντας ότι η κόπωση «νικά» την τήρηση των μέτρων, θα συνεχίσει να εφαρμόζει την επιχείρηση «Ελεύθερες πλατείες» και σε άλλα σημεία, όπως έγινε χθες και στην Κυψέλη, όπου οι παρευρισκόμενοι δέχτηκαν συστάσεις αλλά και πρόστιμα προκειμένου να μη συνωστίζονται.  

Παρέμβαση αστυνομικών στο Περιστέρι για τα κορωνοπάρτι

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Γκούμας αναφέρει πως σήμερα το απόγευμα η πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη έχει πολύ διαφορετική εικόνα, αφού ο κόσμος απολαμβάνει τον χώρο χωρίς να συνωστίζεται, ενώ υπάρχει και περιφρούρηση από αστυνομικούς. 

Ο σκοπός δεν είναι να αδειάσουν οι πλατείες αλλά να μην επικρατεί συνωστισμός και να μην δοθεί η ευκαιρία σε ορισμένους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση με οργανωμένα κορωνοπάρτι. 

Κυψέλη: Ταυτοποιήθηκε ο dj του κορωνοπάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

«Η προληπτική παρουσία μας στις πλατείες έχει ως αποτέλεσμα αφενός να μην έχουμε συγχρωτισμό και αφετέρου να μη χρειαστεί παρέμβαση της αστυνομίας, έτσι κι αλλιώς το τελευταίο διάστημα έχουμε ήπια αντιμετώπιση των χιλιάδων πολιτών το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι συγκρούσεις και επεμβάσεις» δηλώνει ο Νίκος Ρήγας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. 

Εκτός από την ομάδα «ΟΔΟΣ», περιπολικά και μηχανές της Ελληνικής αστυνομίας κατά διαστήματα, θα κάνουν περιπολίες στις περιοχές με τις επίμαχες πλατείες, όμως, έγινε χθες στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top