Τουρισμός: Απευθείας πτήση από Ουάσινγκτον για Αθήνα

Πότε ξεκινά το νέο δρομολόγιο

Η ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού πλησιάζει και η χώρα μας βρίσκεται ήδη στην ταξιδιωτική λίστα πολλών επισκεπτών ακόμα και από την Αμερική. Ο αμερικανικός αεροπορικός κολοσσός United Airlines βάζει πρώτη φορά απευθείας πτήση από Ουάσινγκτον για Αθήνα. 

Τον Μάιο ξεκινούν τις κρουαζιέρες στα νησιά δύο γερμανικές εταιρίες

Η καραντίνα των επτά ημερών δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τους μόνιμους κάτοικους των Ηνωμένων Πολιτειών, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί ή να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊου. Η αεροπορική εταιρεία αξιοποιεί το γεγονός και βάζει απευθείας πτήση από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Οι πτήσεις της United Airlines από Ουάσιγκτον θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου. Το δρομολόγιο θα είναι καθημερινό και θα εκτελείται από Boeing 787, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άνετα αεροσκάφη.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες περιμένουν επτά καθημερινά δρομολόγια από τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια θετική είδηση για τον τουρισμό στον οποίο βασίζεται η οικονομία της Ελλάδας. 

Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει στις 14 Μαΐου. «Αυτή τη φορά, το άνοιγμα δεν εξαρτάται, ως είθισται, από τη ζήτηση, αλλά από το πότε θα είμαστε έτοιμοι» είχε δηλώσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στα ξένα ΜΜΕ.

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου

Το επιχειρησιακό σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού έχει πέντε «γραμμές άμυνας», δηλαδή μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα. Αρχικά, κάθε τουρίστας θα παρουσιάζει βεβαίωση ότι είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού είτε ότι έχει αναρρώσει μετά από μόλυνση από τον ιό, ή θα επιδεικνύει αρνητικό τεστ.

Η δεύτερη γραμμή είναι ότι θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξη των τουριστών. Σε περίπτωση θετικού τεστ, οι επισκέπτες θα μπαίνουν αμέσως σε καραντίνα και στη συνέχεια θα υποβάλλονται εκ νέου σε πιο λεπτομερές τεστ PCR (τρίτη γραμμή)

Άλλη μια «γραμμή άμυνας» είναι η τήρηση των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν για όλους τους Έλληνες, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Τέλος, σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον ελληνικό τουριστικό τομέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top