Πάσχα στην πόλη: Συνεδριάζει η επιτροπή για το πώς θα γιορτάσουμε

Θα πάρουμε μικρές ανάσες ελευθερίας

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα μέτρα που εξετάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για το Πάσχα. (20/4)

Συνεδριάζουν σήμερα τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων με βασικό θέμα στο τραπέζι το πώς θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα που πλησιάζει. Το Πάσχα στο… χωριό θεωρείται πλέον όνειρο απατηλό και πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτροπή θα εισηγηθεί μέτρα για τον εορτασμό του Πάσχα που θα δώσουν μικρές ανάσες ελευθερίας. 

Η μεγάλη ανησυχία των επιστημόνων είναι μήπως η άρση των μετακινήσεων προς την επαρχία θα πυροδοτήσει έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλότερο ιικό φορτίο. 

Αυτό θα προκαλέσει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, καθώς τα νοσοκομεία της επαρχίας δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός νέου κύματος πανδημίας, ενώ θα θέσει σε κίνδυνο και το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων, που προγραμματίζει η κυβέρνηση. 

Πάσχα στην πόλη για να μην έχουμε έκρηξη κρουσμάτων

Ο πρωθυπουργός χθες, συνέστησε στους πολίτες να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή. Όπως είπε, ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι τα μέσα Μαΐου, οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός, με συμμάχους τον καλό καιρό, τους εμβολιασμούς και τα self tests.
Πάσχα όπως Χριστούγεννα

Με τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν, η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα μικρή χαλάρωση των μέτρων. Εξετάζεται να γιορτάσουμε το Πάσχα, όπως τα Χριστούγεννα, δηλαδή με λίγους φίλους ή συγγενείς που αποτελούν τη λεγομένη κοινωνική μας «φούσκα».

Πάσχα στην πόλη με παράταση κυκλοφορίας το βράδυ

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να επεκταθεί κατά μία ώρα, δηλαδή από τις 22:00 το βράδυ, ενώ δεν αποκλείεται να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές με sms στο 13033 και κωδικό 6. 

Αναμένεται επίσης να υπάρξει σύσταση για self test στους πολίτες, οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με άλλες οικογένειες και παρέες το Πάσχα.

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα

Όσον αφορά στις εκκλησίες, η Ιερά Σύνοδος έχει προτείνει οι ακολουθίες να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους και να ξεκινούν στις 18:30 το απόγευμα από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Τετάτη. Τη Μεγάλη Πέμπτη προτείνεται να ξεκινήσει η λειτουργία στις 17:30 και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 18:00.

Πάσχα με self test και υπαίθριες Ακολουθίες

Σε εξωτερικό χώρο θα κάνουμε επίσης και Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο, αλλά φέτος στις 21:00 και όχι στις 00:00, ώστε να μη χρειαστεί να επεκταθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών. 

Όσον αφορά στην περιφορά του Επιταφίου, για την οποία η Ιερά Σύνοδος έχει προτείνει να γίνει γύρω από τους ναούς, οι ειδικοί έχουν τις αμφιβολίες τους, καθώς θεωρούν ότι θα δημιουργήσει εικόνες συνωστισμού. 

Ανάσταση στις 9.30 μ.μ. το Μ. Σάββατο - Οριστικό τέλος στο Πάσχα στο χωριό 

Τέλος η επιτροπή αναμένεται τη διενέργεια self tests σε ιερείς, ψάλτες και βοηθητικό προσωπικό, τουλάχιστον μία φορά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top