Γιώργος Καραϊβάζ: Με το όπλο στα χέρια έφυγαν οι εκτελεστές

Νέο βίντεο ντοκουμέντο τους δείχνει να διαφεύγουν προς την παραλιακή

Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τους δράστες να διαφεύγουν προς την παραλιακή λεωφόρο, λίγο μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Γιώργος Καραϊβάζ: Είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν εκτιμούν οι αρχές

Στο βίντεο απεικονίζονται πιο καθαρά και οι δύο εκτελεστές, με τον έναν μάλιστα να έχει το όπλο ανάμεσα στα πόδια του. Αυτό δείχνει ότι ο δράστης ήταν έτοιμος για πιθανή συνάντηση με την αστυνομία.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τους δράστες με το όπλο στο χέρι

Μάλιστα και οι δύο δράστες φορούν αρκετά χοντρά ρούχα, τα οποία δε δικαιολογούνται καθώς τη μοιραία ημέρα ο καιρός ήταν αρκετά καλός. Πιθανώς να φορούσαν μέσα από τα ρούχα αλεξίσφαιρα, ή να έκρυβαν και άλλα όπλα.

Υψηλού επιπέδου τεχνολογία για την εξιχνίαση της δολοφονίας

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν «ριχτεί» στην έρευνα για τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ.

Θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα «I2», στο οποίο εισάγουν πολλά δεδομένα όπως διευθύνσεις, τηλέφωνα και αριθμούς κυκλοφορίας αυτοκίνητων. Τα κοινά σημεία που θα προκύψουν, θα «κοκκινίσουν» στην οθόνη του υπολογιστή. Το χρησιμοποιούν σε μεγάλες υποθέσεις με μεγάλο όγκο δεδομένων ,όπως σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο που «μαρτυρά» τους δράστες

Εξετάζονται πάνω από 100 βίντεο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα δρομολόγια από το Star. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει 17 καταθέσεις μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την προσομοίωση που έχουν κάνει για τους δράστες, εκτιμούν ότι έχουν ύψος 1,70 - 1,80 με κανονική σωματοδομή. Θεωρούν ότι θα έχουν και άλλο όπλο μαζί τους ή ακόμα και κάποια χειροβομβίδα σε περίπτωση συμπλοκής με αστυνομικούς.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία άρσης τηλεφωνικού απορρήτου αναζητώντας κάποιο στοιχείο. Πρόκειται για μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να δείξει όμως ποια τηλέφωνα ήταν στο σημείο, με ποια τηλέφωνα επικοινώνησαν και αν δικαιολογούν την παρουσία τους, δηλαδή αν είναι κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top