Το Star στον ατσάλινο φράχτη του Έβρου

Ύψους 5μετρων και μήκους 12,5χιλιομετρων από τις Καστανιές μέχρι τη Βύσσα

Όσο ο Ερντογάν προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, τόσο η Ελλάδα οχυρώνει τα χερσαία της σύνορα. Πρώτη φορά με την κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και την απεσταλμένη Λευκή Γεωργάκη, θα δείτε το επιχειρησιακό κέντρο καμερών του Έβρου.

Έχει στηθεί ένας θηριώδης φράχτης ύψους 5μετρων και μήκους 12,5χιλιομετρων από τις Καστανιές μέχρι τη Βύσσα. 

Έβρος: Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά οι Έλληνες συνοριοφύλακες

Ο ατσάλινος τοίχος θα εμποδίσει από εδώ και πέρα το βαθύ τουρκικό κράτος να εργαλειοποιήσει τους μετανάστες και να απειλήσει ασύμμετρα τη χώρα μας.  

Με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές κατασκευάζεται και ένα ακόμα υπέργειο κομμάτι φράχτη, μήκους 27χιλιομετρων, σπασμένο σε τέσσερα μέρη. Καλύπτει τον κεντρικό και νότιο Έβρο. Ξεκινά από το Πέπλο, περνά από τις Φέρες και φτάνει στο Δέλτα. 

Τα άγρυπνα μάτια πίσω από τον φράχτη

Τα άγρυπνα ηλεκτρονικά μάτια του φράχτη βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων στη Νέα Βύσσα. Δεκάδες κάμερες ανιχνεύουν και καταγράφουν κινήσεις μέχρι και δεκαπέντε χιλιόμετρα μέσα στη Τουρκία. 

90 μέλη της Frontex και 400 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν τον Οκτώβριο ανεβάζουν τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων που χτενίζουν τα σύνορα στους χίλιους. Στις περιπολίες συμμετέχουν τελευταία και 6 θωρακισμένα οχήματα που μπορούν να διασχίσουν ακόμα και ναρκοπέδιο.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top