Έβρος: Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά οι Έλληνες συνοριοφύλακες

Απροσπέλαστος ο φράχτης για τους διακινητές με την αρωγή και της Frontex

Οι διακινητές επιμένουν να προωθούν παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα, με τις ευλογίες του Ερντογάν. Οι δυνάμεις της Frontex όμως μαζί με τους Έλληνες συνοριοφύλακες, βάζουν τέλος στις προκλήσεις των Τούρκων. Ο φράχτης του Έβρου έχει κλείσει κάθε πέρασμα στο ποτάμι.

Εξαρθρώθηκε μεγάλο δουλεμπορικό κύκλωμα - Έστελναν μετανάστες στον Έβρο

Κομβόι δυνάμεων της Frontex περνούν στο τελωνείο στις Καστανιές. Για ακόμα μια μέρα έχουν δώσει μάχη με τους διακινητές στην πλευρά της Τουρκίας. Μπροστάρηδες, οι Έλληνες συνοριοφύλακες στην φύλαξη των συνόρων μας.

Ενενήντα στελέχη της Frontex βρίσκονται στο νομό και ελέγχουν 24 ώρες το 24ωρο την περιοχή. Οι διακινητές είναι στρυμωγμένοι λένε οι Έλληνες αξιωματικοί. Ο φράχτης τους οδηγεί σε συγκεκριμένα σημεία του ποταμού όπου οι Ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν απόλυτα.

Επιστολή «κόλαφος» στην ευρωπαϊκή επιτροπή

Η Ελλάδα δεν αιφνιδιάζεται. Σε Έβρο και Αιγαίο, συνοριοφύλακες και λιμενικοί στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία. Αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο η χώρα μας κρεμάει στα μανταλάκια τους Τούρκους. Με αυτή την επιστολή κόλαφο η Ελλάδα στέλνει στην ευρωπαϊκή επιτροπή τις ακραίες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Κύπρος: Έβαλαν συρματόπλεγμα 11 χλμ. για να αποτρέψουν μεταναστευτικές ροές

Μιλώντας στο Star o Νότης Μηταράκης υπουργός μετανάστευσης και ασύλου:«Οι πρόσφυγες δεν έρχονται με ακταιωρούς και τουρκικά πλοία του πολεμικού ναυτικού. Οι πρόσφυγες έρχονται σε μια χώρα για να σωθούν. Διαμαρτυρόμαστε για την προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top