Παυλάκης: «Πιθανό να έχουμε τέταρτο κύμα κορωνοϊού τον Οκτώβριο»

«Πείραμα» χαρακτήρισε τη χαλάρωση των μέτρων ο ερευνητής

«Πείραμα» χαρακτήρισε τη μερική χαλάρωση του lockdown στην Ελλάδα ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

«Παγκόσμια πρώτη να ανοίγει μια χώρα στην κορύφωση του πανδημικού κύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί. Εξέφρασε την ανησυχία του για αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι αν ξεφύγει η κατάσταση, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Self test: Από Δευτέρα στα φαρμακεία – Πώς θα τα προμηθευτείτε

Ερωτηθείς για το αν θα έρθει και τέταρτο κύμα κορωνοϊού, ο κ. Παυλάκης απάντησε ότι είναι πιθανό να το δούμε τον Οκτώβριο.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για την αναχαίτιση της πανδημίας, εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα ήταν τριπλάσια αν δεν είχαν αποφασιστεί περιορισμοί και μάλιστα η κατάσταση θα θύμιζε Πορτογαλία.

«Με ένα πραγματικό lockdown δύο - τριών εβδομάδων θα βλέπαμε πραγματική βελτίωση» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι στην Ελλάδα «κ'αναμε πατέντες αντί για lockdown», γεγονός που ίσως κοστίσει στην οικονομία της χώρας..

Πάνω από 3.400 τα κρούσματα χθες

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 1 Απριλίου, 3.491 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 267.172.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις - Πώς θα ψωνίζουμε από τη Δευτέρα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.160 θάνατοι. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 755, με διάμεση ηλικία τα 68 έτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top