Self test: Από Δευτέρα στα φαρμακεία – Πώς θα τα προμηθευτείτε

Η διαδικασία για μαθητές, εκπαιδευτικούς, λιανεμπόριο

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το πώς θα κάνετε το self test

Το αργότερο έως της Δευτέρα θα φτάσουν στα φαρμακεία της χώρας τα πρώτα self tests, με στόχο να συμβάλουν στην ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία των σχολείων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα self tests που θα προμηθευτεί η χώρα μας θα είναι της ελβετικής εταιρίας Roche και μιας κινεζικής και εκτιμάται ότι μέσα σε 48 ώρες θα φτάσουν σε όλα τα φαρμακεία, μέσω των φαρμακαποθηκών. 

Self tests: Πώς θα το κάνουμε στο σπίτι - Αναλυτικές οδηγίες

Σήμερα στις 18:00, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος θα παρουσιάσει το σχέδιο για το πώς θα διανεμηθούν τα self tests στην Επικράτεια, πώς θα χρησιμοποιούνται και πώς θα επιβεβαιώνεται η σωστή χρήση του. 

Self tests: Πώς θα γίνονται σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς

Μαθητές κι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test μια φορά την εβδομάδα, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Όσον αφορά στους μαθητές, τα self tests θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του παιδιού. Θα τα κάνουν οι ίδιοι στα παιδιά τους στο σπίτι τους και μετά θα συμπληρώνουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι έγινε το τεστ και ήταν αρνητικό. Την υπεύθυνη δήλωση θα τη δείχνουν οι μαθητές στους εκπαιδευτικούς τους πριν μπουν στην τάξη τους. 

Σχολεία: Στόχος να ανοίξουν ορισμένες τάξεις στις 12 Απριλίου

Παρομοίως και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν self test κάθε Δευτέρα. 

Αν κάποιος μαθητής ή καθηγητής βρεθεί θετικός, τότε πρέπει να το δηλώσει στην πλατφόρμα testing.gov.gr. Στη συνέχεια θα εφαρμόζεται το πρωτόκολλο που ισχύει για τα θετικά κρούσματα και θα ακολουθεί μοριακό τεστ για την επιβεβαίωση του αποτελέσματος. 

Θα δοθεί επίσης στη δημοσιότητα βίντεο, που θα δείχνει βήμα – βήμα τη διαδικασία για το πώς θα κάνουν οι πολίτες τα self tests.

Self-test: Bήμα βήμα πώς κάνουμε στο σπίτι μας το τεστ για τον κορωνοϊό

Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό τα πρώτα self tests θα διατεθούν πρώτα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς της Γ΄ Λυκείου, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στα θρανία το αργότερο στις 12 Απριλίου. Σταδιακά θα διατεθούν και για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. 

Πάντως η ακριβής ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων είναι ακόμα στον αέρα και θα συζητηθεί εκ νέου την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. 

Self test: Για ποια άλλα επαγγέλματα θα είναι υποχρεωτικά

Αφού ανοίξουν τα σχολεία, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι self tests να διατίθενται σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στο λιανεμπόριο. 

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά και τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Αν ένας εργαζόμενος βγει θετικός, τότε θα πρέπει να προσκομίσει στον εργοδότη του το αποτέλεσμα του self test, όπως επίσης και του μοριακού τεστ, στο οποίο θα πρέπει να υποβληθεί για να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα. 

13032: Με το ίδιο SMS οι αγορές σε περισσότερα από ένα καταστήματα

Όσο θα ανοίγουν περισσότερες δραστηριότητες, self tests θα πρέπει να κάνουν όσοι απασχολούνται στην εστίαση, τον τουρισμό, τη μεταποίηση, τις μεταφορές, αλλά και στα δικαστήρια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top