Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά και τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Με SMS και ραντεβού τα ψώνια στα καταστήματα

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 3 Απριλίου, όπως τα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς 

Από το Σάββατο τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, κατόπιν εισήγησης των λοιμωξιολόγων, μετά από τη χθεσινή, μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής. 

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αρκετά υψηλός (3.616 χθες), όπως και των διασωληνωμένων (739), αλλά την ίδια ώρα η κόπωση των πολιτών είναι μεγάλη και το πλήγμα στην οικονομία τεράστιο. 

Τα μέλη της επιτροπής προσπάθησαν να βρουν τη χρυσή τομή, αναζητώντας ένα νέο μείγμα μέτρων, κι έτσι χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη μερική χαλάρωση του lockdown, που έτσι κι αλλιώς δε λειτουργούσε. 

«Τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν χαλάρωση και πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της επιδημίας με τη βοήθεια και των πρόσθετων εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, γιατί ναι έχουμε πρόσθετα όπλα σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες. Έχουμε αύξηση της ροής των εμβολίων, ήδη έχει εμβολιαστεί σημαντικό ποσοστό των πολιτών, υπάρχουν δωρεάν πλέον αξιόπιστα τεστ τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας από την ερχόμενη εβδομάδα, και είμαστε πλέον στην άνοιξη, ο καιρός όπως οι ίδιοι οι επιδημιολόγοι παραδέχονται έχει αλλάξει και μπορούμε να περνάμε περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς χώρους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Νέα μέτρα: Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο από το Σάββατο

Από το Σάββατο, λοιπόν, επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο εντός νομού με το αυτοκίνητο, αλλά μόνο για άσκηση, δηλαδή με τον κωδικό «6». Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές. Στο Ι.Χ. επιτρέπεται να είναι τρία άτομα ή μία οικογένεια. 

Lockdown: «Ανοίγει» η μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδιαλιάς, η απόφαση αυτή είναι πιλοτική και προειδοποίησε πως αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού, με ανθρώπους που δε φορούν μάσκα και δεν τηρούν τις αποστάσεις, τότε η κυβέρνηση θα την πάρει πίσω. 

Τα νέα μέτρα για το λιανεμπόριο - Πώς θα λειτουργήσει από Δευτέρα

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο, όμως θα ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα και όχι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. 

Γεωργιάδης: Άνοιγμα καταστημάτων από Δευτέρα – Διορία 2 ή 3 ωρών για ψώνια

Οι πολίτες που θα θέλουν να κάνουν τις αγορές τους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε click away είτε click in shop, κατόπιν ραντεβού με το κατάστημα. 

Θα στέλνουν SMS στο 13032 για μία φορά μέσα στην ημέρα και θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα ψώνια τους εντός τριών ωρών. 

Κικίλιας: «Ανάσες» στα μέτρα για τον κορωνοϊό αλλά με προσοχή

Όπως διευκρίνισε, επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα, αλλά και το κινητό τους για να επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου το SMS που έστειλαν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top