13032: Με το ίδιο SMS οι αγορές σε περισσότερα από ένα καταστήματα

Τι θα γίνει με γυμναστήρια, πρακτορεία ΟΠΑΠ και κέντρα αισθητικής

Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκινά με μικρά βήματα από τη Δευτέρα, καθώς ανοίγει το λιανεμπόριο.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με μήνυμα στο 13032 και χρονικό περιορισμό 3 ωρών, έχοντας τη δυνατότητα να μετακινηθούν ελεύθερα εντός νομού. Χθες κυβερνητικά στελέχη δήλωναν ότι δε θα υιοθετηθούν οι μέθοδοι click away και click inside,ωστόσο, η Επιτροπή είχε αντίθετη άποψη κι έτσι το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει, τουλάχιστον αρχικά, μόνο με ραντεβού. 

Σε πρώτη φάση θα ανοίξουν μόνο τα καταστήματα και όχι τα πολυκαταστήματα, καθώς θεωρήθηκε ότι μπορεί να γίνουν αιτίες συνωστισμού. Η επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα. 

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει για μετακινήσεις και λιανεμπόριο

Για να κάνουν τα ψώνια τους οι καταναλωτές θα κλείνουν ραντεβού με το κατάστημα, που επιθυμούν (το γνωστό click inside), θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 και θα έχουν περιθώριο 3 ωρών για τις αγορές. 

Σε περίπτωση που επιθυμούν να επισκεφτούν και άλλα καταστήματα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα και εκτός δήμου με το ίδιο SMS, που είχαν στείλει στο 13032. Ούτως ή άλλως το σύστημα δεν αφήνει περιθώρια για την αποστολή δεύτερου SMS την ίδια ημέρα. 

Lockdown: «Ανοίγει» η μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Όσον αφορά την επιβεβαίωση για το ραντεβού, σε περίπτωση που γίνει έλεγχος σε κάποιον πολίτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως δε θα χρειάζεται απαντητικό SMS, απλά το μήνυμα για το ραντεβού στο κατάστημα.

Τι θα γίνει γυμναστήρια, πρακτορεία ΟΠΑΠ και κέντρα αισθητικής

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως η κυβέρνηση ήθελε και το άνοιγμα των ινστιτούτων αισθητικής, αλλά και των πρακτορείων ΟΠΑΠ, ωστόσο δε δόθηκε το «πράσινο» φως από την Επιτροπή.

Νέα μέτρα: Ανοίγει το λιανεμπόριο - Μόνο το ΣΚ διαδημοτικές μετακινήσεις

Ειδικά για τα κέντρα αισθητικής, είπε πως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται διότι επιτρέπεται να προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες γιατροί, όπως δερματολόγοι, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το θέμα των γυμναστηρίων, ωστόσο, φαίνεται πως είναι ακόμη μακριά. Ο κ. Γεωργιάδης δε θέλησε να δώσει κάποιον ορίζοντα για ενδεχόμενο άνοιγμά τους, τονίζοντας πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη.

Πλησιάζει η ώρα της εστίασης

Με τον κόσμο να συνωστίζεται στις πλατείες, πολλοί -ακόμα και εντός της Επιτροπής των ειδικών- ξεκαθαρίζουν ότι είναι προτιμότερο να μπορούν να καθίσουν σε καφετέριες και εστιατόρια, με αποστάσεις και κανόνες.

Φαίνεται πως πλησιάζει και η ώρα για το άνοιγμα της εστίασης, αποκλειστικά και μόνο όμως σε ανοικτούς χώρους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως,  σε περίπτωση που υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση στοχεύει να ανοίξει την εστίαση το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα.

Ο κ. Γεωργιάδης δε θέλησε να δώσει ακριβή ημερομηνία, ωστόσο σημείωσε με νόημα πως «είμαστε κοντά στο άνοιγμα της εστίασης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top