Lockdown: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για σχολεία, λιανεμπόριο, μετακινήσεις

Εντός της εβδομάδας οι κρίσιμες αποφάσεις για τα νέα μέτρα

Πότε θα ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο. Τι θα γίνει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star στις 29/3.

Εβδομάδα αποφάσεων για τη σταδιακή άρση του lockdown αναμένεται να είναι αυτή που διανύουμε, με το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, καταστημάτων αλλά και διαδημοτικών μετακινήσεων να «κλειδώνουν» μετά την κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη.

Παυλάκης: «Θα γίνουμε Μπέργκαμο σε μια εβδομάδα αν ανοίξει τώρα η αγορά»

Τον τελευταίο λόγο για τα νέα μέτρα έχει η επιτροπή των ειδικών, οι εισηγήσεις της οποίας αναμένονται την Πέμπτη ή την Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταθέσουν την όποια χαλάρωση στην αγορά από τις 12 Απριλίου και μετά.

Lockdown: Νέα μέτρα για λιανεμπόριο και εστίαση τον Απρίλιο

Lockdown: 5 Απριλίου ανοίγουν τα σχολεία με self-test

Σχολεία: Ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα Γυμνάσια και Λύκεια

Όπως ήδη έχει προαναγγελθεί, το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αποτελεί προτεραιότητα και ο στόχος είναι το κουδούνι θα ξαναχτυπήσει για τους μαθητές στις 5 Απριλίου. 

Κικίλιας: Υποχρεωτικό το self test σε σχολεία, εστίαση και επιχειρήσεις

Η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με self test κάθε Δευτέρα τόσο σε καθηγητές, όσο και σε μαθητές και λοιπούς εργαζομένους στις σχολικές μονάδες.

Μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων παιδικών σταθμών μέχρι τα μέσα Απριλίου, ενώ εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να ανοίξουν μετά το Πάσχα. 

Lockdown: Πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, οι ειδικοί φέρεται να εισηγούνται άνοιγμα κυρίως των μικρών, συνοικιακών καταστημάτων στις 5 ή 12 Απριλίου.

Και σε αυτή την περίπτωση, το άνοιγμα θα γίνει με προσοχή και με μέτρα προστασίας: self-tests στους εργαζόμενους, ενώ δεν έχουν καταλήξει αν θα γίνονται οι αγορές με click away ή click in shop. 

Η αποστολή μηνύματος στο 13032 με χρονικό περιορισμό τις τρεις ώρες, όπως φαίνεται θα είναι υποχρεωτική.

Τι αλλάζει στις διαδημοτικές μετακινήσεις

Δεδομένης της κόπωσης των πολιτών από τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις που έχουν απαγορευτεί τις τελευταίες εβδομάδες αναμένεται να απελευθερωθούν ξανά ήδη από το ερχόμενο Σάββατο 3 Απριλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν η διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο ή μέσο μεταφοράς με τη χρήση του κωδικού «6» στο 13033 από τους πολίτες επιτρέπεται μόνο προκειμένου να επισκεφτούν κομμωτήρια ή κέντρα αισθητικής και εφόσον μετακινούνται με τα πόδια ή το ποδήλατο. Χιλιομετρικός περιορισμός υπάρχει και για τον κωδικό «2», καθώς οι καταναλωτές επιτρέπεται να μεταβούν σε καταστήματα τροφίμων εντός του δήμου κατοικίας τους ή σε όσα απέχουν έως 2 χλμ. από το σπίτι τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top