25η Μαρτίου: Το πρόγραμμα του Πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα στην Αθήνα

Τι θα κάνουν τις επόμενες ώρες μετά την άφιξή τους στη χώρα μας

Το πρόγραμμα του του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα με αφορμή την επίσκεψή τους στην Ελλάδα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 την 25η Μαρτίου. Βίντεο «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Εν μέσω αντιδράσεων στη Μεγάλη Βρετανία λόγω της απαγόρευσης ταξιδιών στους πολίτες εξαιτίας του κορωνοϊού αναμένεται στις 17:35 σήμερα η άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 την 25η Μαρτίου. Τελευταία φορά που το πριγκιπικό ζεύγος επισκέπτηκε τη χώρα μας ήταν τον Μάιο του 2018.

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κάρολος - Καμίλα Αθήνα

Στιγμιότυπο από την άφιξη του ου Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα στην Αθήνα τον Μάιο του 2018. Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Αμέσως μετά την άφιξή τους, θα μεταβούν στην Εθνική Πινακοθήκη προκειμένου να παραστούν στα επίσημα εγκαίνια, όπου θα τους υποδεχτούν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το «παρών» θα δώσουν επίσης η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατροανωλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου αλλά και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Δύο ώρες αργότερα, θα ακολουθήσει το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, δια χειρός του βραβευμένου σεφ, Λευτέρη Λαζάρου.

25η Μαρτίου: Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου για το δείπνο στο Προεδρικό

Κάρολος Καμίλα Αθήνα 2018

Ο Κάρολος και η Καμίλα στην Αθήνα το 2018 πίνουν... freddo χωρίς καλαμάκι. Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Πρίγκιπας Κάρολος: Το πρόγραμμα για την Πέμπτη 25η Μαρτίου

Αύριο, Πέμπτη, ανήμερα της Εθνική Επετείου ο Πρίγκιπας Κάρολος θα παραστεί στην κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση, η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. 

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Κάρολος Καμίλα Κρήτη 2018

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα Καμίλα στον αρχαιολογικό χώρου της Κνωσσού το 2018. Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στις 12.45, σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πρωτεύουσας ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα απονέμει στον Πρίγκηπα της Ουαλίας το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών.

Με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως θα τιμηθούν Κάρολος και Μισούστιν

Η παρασημοφόρηση γίνεται σε αναγνώριση της συνδρομής του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου στην απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά και της αφοσίωσης και της συνεισφοράς του Πρίγκιπα της Ουαλίας στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προάσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση των γραμμάτων και των καλών τεχνών.  

Μετά την απονομή του μεταλλίου, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα πραγματοποιήσουν συνάντηση, εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμος της Αθήνας και οι επιχειρηματίες θα υπογράψουν τον χάρτη αειφορίας «Terra Carta», μια πρωτοβουλία του Πρίγκιπα της Ουαλίας που θέτει τη βιωσιμότητα στην καρδιά του ιδιωτικού τομέα και προάγει την συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τον σκοπό αυτό.

Κάρολος και Καμίλα στην Κρήτη

Ο Πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα στην Κρήτη το 2018. Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το ενδιαφέρον του Καρόλου για το Τατόι

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Καρόλου για το βασιλικό Κτήμα Τατοΐου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δε θα επισκεφτεί λόγω του σφικτού προγράμματος.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας διατηρεί συναισθηματικό δεσμό με το μέρος, αφού εκεί βρίσκεται ο τάφος του παππού του και πατέρα του Πρίγκιπα Φίλιππου, Πρίγκιπα Ανδρέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάρολος έχει ζητήσει να δει τα σχέδια και τις μελέτες που σχετίζονται με την αναμόρφωση του κτήματος, ιδιαιτέρως δε αυτά που αφορούν στο πρώην βασιλικό Ανάκτορο, το οποίο αναμένεται να μετατραπεί σε επισκέψιμο μουσείο.

Τατόι

Τμήμα του βασιλικού ανακτόρου στο Τατόι. Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το μενού των υψηλών προσκεκλημένων

Έντονο άρωμα Ελλάδας και γεύσεις θάλασσας θα έχει το μενού που θα γευθούν οι υψηλοί προσκεκλημένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας στο δείπνο που θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το μενού που επιμελήθηκε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Λευτέρης Λαζάρου, θα περιλαμβάνει προϊόντα και γεύσεις από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως πεσκανδρίτσα από την Εύβοια, ελαιόλαδο Καλαμάτας και μαστίχα Χίου.

Το κυρίως πιάτο θα περιλαμβάνει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης. Στο τραπέζι θα υπάρχουν επιλογές κρασιών σε λευκό και κόκκινο, επιδόρπιο με λευκή σοκολάτα και φυστίκια αιγίνης και άφθονος καφές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top