Κιουμής για ΕΣΥ: «Αν χρειαστεί, πρέπει να γίνει η επίταξη ιδιωτών»

Ο Διευθυντής του νοσ. Παπανικολάου κρίνει τα self test αποτελεσματικά

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Ιωάννης Κιουμής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την ενδεχόμενη επίταξη ιδιωτών γιατρών, τα νέα self tests, αλλά και τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown.  

Κορωνοϊός: Πως είναι τα self- test στην υπόλοιπη Ευρώπη;

«Είναι φανερό ότι υπάρχει ανάγκη βοήθειας από ιδιώτες γιατρούς, ειδικά για τα νοσοκομεία της Αθήνας. Συμφωνώ με την επίταξη, διότι σε κάθε περίπτωση που έχουμε τόσο σημαντικά μαζικά συμβάντα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα πρέπει και ο ιδιωτικός τομέας να βοηθήσει και να δώσει τη δική του συνεισφορά. Αυτό θα ήταν καλό να γίνει αυτοβούλως και χωρίς να υπάρχουν επιτάξεις. Αν όμως χρειάζεται και εφόσον όλοι έχουμε θυσιάσει ένα κομμάτι των ατομικών μας ελευθεριών, θα πρέπει να γίνει και αυτό» σχολιάζει ο δρ. Κιουμής σχετικά με την επίταξη ιδιωτών ιατρών. 

Κικίλιας: «Δεν μπορώ να φανταστώ γιατρό να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει»

Όσο για τα νέα self tests, τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από το φαρμακείο, ο Ιωάννης Κιουμής είπε: «Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ εύκολο τεστ, για το οποίο δεν χρειάζεται κανείς ειδική εκπαίδευση για να το κάνει. Πρέπει μόνο να εκτελέσει σωστά τις οδηγίες και μπορεί να το κάνει με μεγάλη αξιοπιστία». 

Πως κρίνει τα μέτρα χαλάρωσης του Lockdown; 

«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου η επικοινωνιακή της διαχείριση είναι εξαιρετικά δυσχερής. Πιστεύω ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκε σε πρώτη φάση είναι λίγα, δεν μπορούν να αφαιρέσουν από την πίεση του κόσμου, όμως δεν μπορώ να φανταστώ τι περισσότερο θα μπορούσε να κάνει κανείς». 

Κορωνοϊός: Ένας στους δύο νοσηλευτές δεν κάνουν το εμβόλιο

Ο Ιωάννης Κιουμής αναφέρθηκε, επίσης, και στο χρονικό πλαίσιο στο οποίο πιστεύει πως θα δούμε την πολυπόθητη επιπεδοποίηση της επιδημικής καμπύλης: «Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορύφωση των περιστατικών. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε σιγά σιγά μια πτώση των κρουσμάτων και κυρίως των προσελεύσεων στα νοσοκομεία, που είναι και το πιο σημαντικό. Οι ΜΕΘ, όμως, θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο να ανακουφιστούν». 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top