Κορωνοϊός: Πως είναι τα self- test στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Η Ελλάδα πρωτοπορεί διαθέτοντας στους πολίτες δωρεάν self test

Η Ελλάδα πρωτοπορεί διαθέτοντας στους πολίτες δωρεάν self test. Τί γίνεται όμως στις άλλες χώρες; 

Πράγματι, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά σε αυτή την κίνηση κλειδί για τον έλεγχο της πανδημίας δωρεάν, χωρίς δηλαδή να επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες. Στη Γαλλία, αντίστοιχα θα πωλούνται από την επόμενη εβδομάδα στα φαρμακεία, τα γερμανικά σουπερμάρκετ τα πωλούν περίπου στα 25 ευρώ σε πακέτα των πέντε. Στη Βρετανία είναι διαθέσιμα στα καταστήματα ή στην Amazon. Επίσης, χρησιμοποιούνται ήδη σε Πορτογαλία και Αυστρία. 

Κορωνοϊός self test: Οι γονείς θα προμηθεύονται τα τεστ των παιδιών τους

Η Ευρώπη έγινε η πρώτη περιοχή παγκοσμίως που ξεπέρασε τους ένα εκατομμύριο θανάτους και τα κράτη επανεξετάζουν τα περιοριστικά μέτρα. Το Παρίσι και άλλες 15 περιοχές θα βρίσκονται σε lockdown για τέσσερις εβδομάδες. Η κατάσταση στα γαλλικά νοσοκομεία είναι στο κόκκινο και η κυβέρνηση Μακρόν δεν βλέπει άλλη λύση προς το παρόν. 

Γαλλία: 4 εβδομάδες σε Lockdown το Παρίσι 

Το lockdown κρατά στο Παρίσι και τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος ακύρωσε την επίσκεψη του στην Αθήνα στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου. Όσοι πρόλαβαν εγκατέλειψαν άρον άρον τη γαλλική πρωτεύουσα πριν την ισχύ της καραντίνας. 

Κορωνοϊός: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα self test

Στο κόκκινο η μισή Ιταλία  

Μετά από εβδομάδες αύξησης της γραμμής των δεικτών μεταδοτικότητας, παραμένει σταθερή αλλά πάντα υψηλή. H χερσόνησος παραμένει η μισή κόκκινη και η μισή πορτοκαλί. 

Τα ιταλικά νοσοκομεία έχουν ξεχειλίσει και η μισή χώρα βρίσκεται σε lockdown. 

Εμβόλιο AstraZeneca: Απειλεί με μπλόκο στις εξαγωγές η ΕΕ

Γερμανία: Αυστηρό lockdown στο Αμβούργο 

Το Βερολίνο έχει τρενάρει τη χαλάρωση των μέτρων λόγω οξείας αύξησης των κρουσμάτων, ενώ το Αμβούργο ετοιμάζεται για νέο αυστηρό lockdown. Παρά τις εκκλήσεις της Άνγκελα Μέρκελ  να περιοριστούν οι πολίτες στα άκρως απαραίτητα ταξίδια, εκατοντάδες Γερμανοί τουρίστες κάνουν απόβαση στη Μαγιόρκα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top