Πέθανε 85χρονη από κορωνοϊό: Ο γιος της, δε την άφησε να εμβολιαστεί!

Εντοπίστηκαν άλλα 13 άτομα θετικά στον ιό

Τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχασε μία γυναίκα 85 ετών που διέμενε σε Γηροκομείο της Θεσσαλονίκης εξέπνευσε από κορωνοϊό.

Η ηλικιωμένη είχε νοσήσει από κορωνοϊό, τα συμπτώματα όμως που είχε στην αρχή ήταν ήπια. Ξαφνικά όμως χειροτέρεψε και έπαθε πνευμονία.

Η 85χρονη γυναίκα δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊό καθώς ο γιος της είχε στείλει επιστολή στο Γηροκομείο πως δεν επιθυμεί η μητέρα του να μπει σε αυτή τη διαδικασία. 

Κορωνοϊός: 3.073 νέα κρούσματα σήμερα - 645 οι διασωληνωμένοι

Παρά τη σχετική παρότρυνση του υπευθύνου γιατρού και τη γενική οδηγία της Διεύθυνσης του Ιδρύματος ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας ήταν ανένδοτος. 

Όπως ανέφερε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Λευκή Γεωργάκη,  Ο ΕΟΔΥ όταν κάποιος δεν είναι σε θέση ν’ αποφασίσει για τη ζωή του,  ζητά και τη συναίνεση οικείου προσώπου ή συγγενή.

Κορωνοϊός: Ενισχύεται το ΕΣΥ - Στη μάχη ιδιωτικές κλινικές και γιατροί

Η περίπτωση όμως της ηλικιωμένης δεν είναι η μοναδική καθώς εντοπίστηκαν άλλα 13 άτομα θετικά στον κορωνοϊό. 
 
Από τα 150 άτομα που βρίσκονται στο γηροκομείο δηλαδή 100 ηλικιωμένους και 50 εργαζόμενους, μόνο οι 72 έχουν κάνει το εμβόλιο. Οι υπόλοιποι δεν το έχουν κάνει είτε επειδή έχουν κάποιες αλλεργίες, είτε επειδή οι δικοί τους δεν έχουν συναινέσει. 

Παράλληλα από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο μόνο οι 28 έχουν κάνει το εμβόλιο όμως δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τον χώρο γιατί δεν υπάρχει νόμος που να επιτρέπει στη διοίκηση να απομακρύνει τους εργαζόμενους από τον χώρο.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top