Κορωνοϊός: Ενισχύεται το ΕΣΥ - Στη μάχη ιδιωτικές κλινικές και γιατροί

ΙΣΑ: Απαλλάσσονται από την ετήσια συνδρομή οι γιατροί που θα συνδράμουν

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού ιδιώτες ιατροί και κλινικές. Ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 18/3.

Στα όρια του βρίσκεται το ΕΣΥ τις τελευταίες ώρες, μετά τις δεκάδες εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού. Επί ποδός βρίσκονται και οι ιδιωτικές κλινικές, αλλά και ιδιώτες γιατροί που αναμένεται να συμβάλλουν τις επόμενες ώρες στην υγειονομική κρίση της χώρας μας.

Κορωνοϊός: «Έμφραγμα» στα νοσοκομεία - Το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό έφτασαν τις 560, ενώ τα εξιτήρια είναι 515. Οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες είναι 3.573, ενώ στις ΜΕΘ έφτασαν τους 615. Αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 27 κενές κλίνες και άλλες 27 στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 50 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ στην Αττική, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Πίεση στο ΕΣΥ: Πόσες κλίνες ΜΕΘ θα δώσουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία;

Στη «μάχη» της πανδημίας και ο ιδιωτικός τομέας

Στην υγειονομική «μάχη» που γίνεται τις τελευταίες ώρες αναμένεται να συμβάλλουν και ιδιωτικές κλινικές, αλλά και ιδιώτες ιατροί. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει επιθυμία περίπου 47- 48 ιδιώτες.

Τελεσίγραφο Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου, οι κλίνες του ιδιωτικού τομέα από αύριο θα παραλαμβάνουν περιστατικά από τον «Ερυθρό Σταυρό» που θα εκκενωθεί για να γίνει covid. Οι κλινικές Covid του ιδιωτικού τομέα θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αναμένεται να μπει στις εφημερίες των νοσοκομείων Non-Covid την άλλη Τέταρτη.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, μετακινείται προσωπικό από τη Βόρεια Ελλάδα για να στελεχώσει τα νοσοκομεία της Αττικής. Συγκεκριμένα, δύο γιατροί από την Αλεξανδρούπολη, ένας από Ξάνθη, ένας από τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, ένας από το νοσοκομείο «Παπανικολάου» και ένας από Κοζάνη μετακινούνται στην Αττική για να ανοίξουν οκτώ κλίνες ΜΕΘ προσωρινής ανάνηψης.

Απαλλαγές από τον ΙΣΑ στους ιδιώτες ιατρούς που συνδράμουν

O ΙΣΑ θα απαλλάξει από την ετήσια συνδρομή τους για τα επόμενα πέντε χρόνια όσους ιδιώτες ιατρούς συνδράμουν το σύστημα υγείας, με εισήγηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη.

Σύμφωνα με την αντίστοιχη ανακοίνωση, ο ΙΣΑ πρόκειται να απαλλάξει από την ετήσια συνδρομή τους για τα επόμενα πέντε χρόνια όσους ιδιώτες ιατρούς μέλη του, με ειδικότητα παθολογίας, γενικής ιατρικής, πνευμονολογίας και αναισθησιολογίας, ανταποκριθούν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας και απασχοληθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνοντας έμπρακτο παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς στον αγώνα κατά του νέου κορωνοϊού.

«Καλώ τους συναδέλφους μου να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια να στηρίξουν το ΕΣΥ, να βοηθήσουν τους συναδέλφους στα νοσοκομεία που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια το υψηλό επιστημονικό επίπεδο που διαθέτουν και την αγάπη τους για τον ασθενή και αυτό θα πράξουν και αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top