Πίεση στο ΕΣΥ: Πόσες κλίνες ΜΕΘ θα δώσουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία;

Ο Ερυθρός Σταυρός γίνεται νοσοκομείο all covid-19

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (17/3)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται το ΕΣΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Βασίλης Κικίλιας ήρθε η ώρα να «βάλει πλάτη» ο ιδιωτικός τομέας.  

Το ΕΣΥ πρέπει να θωρακιστεί και να ενοποιηθεί για να ανταποκριθεί στην πανδημία, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Είναι χαρακτηριστικό πως τον Ιούλιο του 2019 είχαμε 247 κλίνες ΜΕΘ covid και non covid, ενώ τώρα μαζί με αυτές του ιδιωτικού τομέα φτάσαμε τις 650 κλίνες ΜΕΘ για covid και non-covid. 

Κρούσματα σήμερα: «Πνίγεται»​​​​​​​ η Αθήνα με 1.701 νέες μολύνσεις

Το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός γίνεται νοσοκομείο all covid, ενώ το 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μπαίνει στις εφημερίες ως non covid. 

Στη μάχη θα συμβάλλουν όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική 550 κλίνες, από τις οποίες οι 450 είναι non covid. Αυτές προέρχονται από τους εξής υγειονομικούς ομίλους: 

  • Hellenic health care group - 300 κλινες 
  • IΑΣΩ - 100 κλινες 
  • Ομιλος Αθηνών - 50 κλινες 
  • Άλλες 100 κλίνες covid, από τον όμιλο Ευρωκλινικής Αθηνών και τον όμιλο Βιοιατρικής.  

Κορωνοϊός: Ρεκόρ με 3.465 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους

Κικίλιας: «Θα επιτάξουμε ιδιώτες γιατρούς αν χρειαστεί» 

Σημαντική είναι και η βοήθεια των ιδιωτών γιατρών. Αν δεν συμπληρωθεί σύντομα ο αριθμός των 200 εθελοντών γιατρών που χρειάζονται, ο Υπουργός θα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό την επίταξή τους. 

Τελεσίγραφο Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ 

Επιπλέον, προστίθενται 15 ακόμα γιατροί στη λίστα των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που θα συνδράμουν το σύστημα υγείας. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, απηύθυνε έκκληση στους «συναδέλφους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στον εθνικό σκοπό και να συμβάλλουν στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top