Γώγος: Υπάρχει όριο στο lockdown - Πότε υπολογίζεται άνοιγμα δραστηριοτήτων

Πρόταση για self testing... δηλαδή το να κάνουμε μόνοι μας rapid test

Για το lockdown, την υπομονή που πρέπει να δείξει ο κόσμος για λίγο ακόμα αλλά και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μίλησε o καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Εξαδάκτυλος στο Star: «Η πρόωρη άρση του lockdown θα φέρει έκρηξη»

«Ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη» είπε ο καθηγητής μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας

Σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις και τις εικόνες συνωστισμού, σημείωσε ότι «δεν είναι εποχή να γίνονται τόσο ογκώδεις διαμαρτυρίες. Οι διαδηλώσεις έπρεπε να γίνονται με διαφορετικό τρόπο».

Συγκεντρώσεις, πορείες, κορωνοπάρτι προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς

To άνοιγμα των δραστηριοτήτων και το... self testing

Κλείνοντας, ο καθηγητής Γώγος υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα όριο στο lockdown και δε γίνεται να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο από τη στιγμή που στην ουσία δεν εφαρμόζονται τα μέτρα. 

«Τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου να αρχίζουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing, δηλαδή το να μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το rapid test» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας «μείζον ζήτημα» το άνοιγμα του τουρισμού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top