Συγκεντρώσεις, πορείες, κορωνοπάρτι προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς

Πελώνη για ΣΥΡΙΖΑ: Υπονομεύει την έξοδο από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση

Το σχετικό ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star στις 14/3

Ανησυχία και μεγάλο προβληματισμό σε ειδικούς και κυβέρνηση προκαλούν συγκεντρώσεις, πορείες, κορωνοπάρτι και καρναβάλι, με το ΕΣΥ να βρίσκεται στα όριά του και τα κρούσματα να καταγράφουν υψηλά νούμερα σε ημερήσια βάση, παρά το lockdown.

Πάρτι καρναβαλιστών στην Ξάνθη: «Η Θράκη θα έχει πρόβλημα σε 10 - 15 μέρες»

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 2.512 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.180 στην Αττική και τα 264 στη Θεσσαλονίκη. Παρά τη δύσκολη κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να απεύθυνε κάλεσμα σε 31 συγκεντρώσεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση. 

Κορωνοϊός: 2.512 νέα κρούσματα - Αυξήση στους διασωληνωμένους ασθενείς

«Ύστερα από μια δύσκολη εβδομάδα και ενώ το τριήμερο αυτό ήταν ευκαιρία να χαμηλώσουν οι τόνοι και να χαλαρώσουν οι πολίτες με τις οικογένειές τους, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε 31 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά και τον χειρότερο εαυτό της. Εγκαλεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ την ίδια ώρα υποσκάπτει τις άμυνες της κοινωνίας απέναντι σε αυτή. Υπονομεύει έτσι την έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση» τόνισε σε σημερινή της δήλωση η Αριστοτελία Πελώνη

Νέα Δημοκρατία: Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ σε 31 πορείες – Τεράστια η ευθύνη Τσίπρα

«Ενημερώνουμε την κα Πελώνη ότι ο μόνος που χαλαρώνει με τριήμερα εδώ και ένα χρόνο είναι ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολίτες δυστυχώς δεν απολαμβάνουν αυτό το δικαίωμα ακριβώς λόγω της πολιτικής της κυβέρνησής του. Αντί να συνεχίσει λοιπόν η κυβέρνηση την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ καλό θα ήταν έστω και τώρα να κάνει τα αυτονόητα, όπως η συνταγογράφηση των τεστ και η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Σταματήστε να κουνάτε το δάκτυλο στους πολίτες που είναι σε απόγνωση από τις αποτυχίες σας, το όργιο καταστολής και έστω για μια φορά αναλάβετε τις ευθύνες σας.» απαντά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε νωρίτερη σημερινή του ανακοίνωση, χαρακτήρισε «εγκληματική» την πολιτική της κυβέρνησης που δεν επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, ενώ «το ΕΣΥ καταρρέει».

Μητσοτάκης: Στάζετε δηλητήριο στην κοινωνία- Τσίπρας: Μισή η συγγνώμη σας

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων της. Δεν διστάζει να αποσπάσει γιατρούς του Δημοσίου και να τους προσφέρει στους ιδιώτες αφήνοντας τα Δημόσια νοσοκομεία και τους ασθενείς στην τύχη τους. Δεν είναι απλά επικίνδυνη και άθλια η πολιτική τους. Είναι εγκληματική» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν, την Παρασκευή, οι ομιλίες Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή κατά την «Ωρα του Πρωθυπουργού» με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία στο μέτωπο της πανδημίας και τον Πρωθυπουργό να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στο δίλημμα: προστασία της ανθρώπινης ζωής ή ενεργό παρότρυνση για συμμετοχή σε διαδηλώσεις. 

Εικόνα από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατά του αυταρχισμού στις 11/3- φωτογραφία Eurokinissi

Εικόνα από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατά του αυταρχισμού στις 11/3- φωτογραφία Eurokinissi

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες στην Αθήνα τουλάχιστον δέκα διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, ενώ και χθες πραγματοποιήθηκαν άλλες τόσες, στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας: Δέκα σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Εκεχειρία πολιτικών διαφωνιών» προτείνουν οι ειδικοί της Υγείας

Την έντονη ανησυχία τους για τον συνωστισμό στις διαδηλώσεις εκφράζουν και οι ειδικοί. 

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημείωσε στον ΑΝΤ1, ότι σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση του ιού και πρότεινε ένα πολιτικό μορατόριουμ προκειμένου να σταματήσουν οι διαδηλώσεις. «Ο ιός μεταδίδεται σε κάθε συγκέντρωση. Καλό θα είναι να υπάρξει ένα μορατόριουμ από τις πολιτικές δυνάμεις. Είτε με τη μη κατάθεση νομοσχεδίων από την κυβέρνηση που προκαλούν αντιδράσεις, εφόσον αυτό είναι εφικτό καθώς θα πρέπει να ασκείται η διοίκηση του Κράτους, είτε με τη στάση μιας πιο υπεύθυνης αντιμετώπισης. Σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση του ιού», είπε, τονίζοντας ότι εννοεί μορατόριουμ των πάντων και κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και συλλογικοτήτων και των πάντων. 

Πάρτι καρναβαλιστών στην Ξάνθη: «Η Θράκη θα έχει πρόβλημα σε 10 - 15 μέρες»

Πρόταση για μία πολιτική συμφωνία για εκεχειρία πολιτικών διαφωνιών έτσι ώστε να μη γίνονται διαδηλώσεις, έκανε σήμερα, μιλώντας στο Mega, και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. «Σε ό,τι αφορά στις συγκεντρώσεις θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική συμφωνία για εκεχειρία πολιτικών διαφωνιών ώστε να μην υπάρχουν και διαδηλώσεις», υπογράμμισε.

Τέλος, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι αν έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο, κολλάμε.Ο ιός δεν εξαφανίζεται όταν είμαστε έξω»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top