Μητσοτάκης: Στάζετε δηλητήριο στην κοινωνία- Τσίπρας: Μισή η συγγνώμη σας

Οι δευτερολογίες του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωμ. αντιπολίτευσης

Τα πιο σημαντικά αποσπάσματα από τις πρωτολογίες και τις δευτερολογίες  Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα 

Με τις δευτερολογίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε σήμερα στη Βουλή η «Ώρα του Πρωθυπουργού», μετά από επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν». Υψηλοί παρέμειναν οι τόνοι και κατά τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών. 

Τσίπρας: Η μόνο αξιόλογη στιγμή ήταν όταν ζητήσατε συγγνώμη αλλά κι αυτή την εκφυλίσατε με ειρωνείες

«Η ομιλία σας ήταν μια ομιλία δείγμα ενός Πρωθυπουργού που θέλει να διχάσει. Με επίπεδο Ομάδας Αλήθειας. Ένας Πρωθυπουργός που ήθελε να διχάσει. Η μόνο αξιόλογη στιγμή ήταν όταν ζητήσατε συγγνώμη. Ακόμα και αυτή τη στιγμή την εκφυλίσατε. Με τη στάση του σώματος, τις ειρωνείες και την απαξίωση στην προηγούμενη κυβέρνηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του. 

Τσίπρας: «Εκμεταλλεύεστε την πανδημία για να περιορίζετε τα δικαιώματα»

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επί ένα χρόνο, με τη διαχείριση που κάνει, αναλαμβάνει το ρίσκο της πανδημίας τόσο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο και με την άρνηση για συνταγογράφηση τεστ, ενώ «την ίδια ώρα επιδίδεται σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια συκοφαντίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στιγμιότυπο από τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη Βουλή- φωτογραφία Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη Βουλή- φωτογραφία Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τις προτάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου ενώ κατέθεσε πρόταση για συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα επιλέγει την ηγεσία της Αστυνομίας. Ζήτησε, επίσης, την κατάργηση της Ομάδας Δράση λέγοντας ότι είναι επικίνδυνη. «Δεν προστατεύει τη δημόσια τάξη. Είναι δημόσιος κίνδυνος και σας ζητάμε να καταργηθεί. Δεσμευόμαστε να καταργηθεί», τόνισε.

Τσίπρας σε Γεραπετρίτη: Θα μου μιλάτε με σεβασμό, δεν είστε καν εκλεγμένος

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην ταυτίζει όσους «δε θέλουν να γίνει ένας τρομοκράτης ήρωας πεθαίνοντας σε απεργία πείνας». «Να σεβαστείτε τους αγώνες αυτής της παράταξης. Η χώρα δεν μπορεί να γυρνά πίσω σε εποχές μίσους και διχασμού», κατέληξε.

Μητσοτάκης: Πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο το δηλητήριο που στάζετε στην ελληνική κοινωνία

Ο Πρωθυπουργός είπε αρχικά κατά τη δευτερολογία του ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να επενδύει στην ένταση, την πόλωση και τον ψεύτικο διχασμό. «Καταλήγω να πιστεύω ότι είναι το μόνο που ξέρετε και μπορείτε να κάνετε καλά. Είναι μια στρατηγική την οποία έχετε υπηρετήσει με συνέπεια στο παρελθόν. Είναι η ίδια στρατηγική που σας έφερε στην εξουσία. Το πολιτικό σας βιογραφικό άρχισε να γράφεται και να ενισχύεται στις πλατείες των αγανακτισμένων τους οποίους και χρησιμοποιήσατε για να τροφοδοτήσετε την τυφλή οργή, τα πιο αρνητικά αισθήματα στην ελληνική κοινωνία».

Μητσοτάκης: «Ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από την αστυνομία»

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «αν πιστεύετε ότι μπορείτε να ξαναστήσετε ένα τέτοιο σκηνικό κοινωνικής έντασης το 2021, είστε βαθιά γελασμένος. Όχι γιατί προεξοφλείτε την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία που θα σας ακολουθήσει σε αυτό το δρόμο», τονίζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο «πολιτικά και ηθικά το δηλητήριο που στάζετε στην ελληνική κοινωνία».

Στιγμιότυπο από τη δευτερολογία του Kυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή- φωτογραφία Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τη δευτερολογία του Kυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή- φωτογραφία Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η νεολαία την οποία επικαλείστε συνέχεια, δεν είναι μια νεολαία η οποία ακούει τον λόγο τον οποίο αρθρώνετε, είναι μια νεολαία βαθιά προβληματισμένη και ταυτόχρονα ώριμη. 

Κάμερες, ψυχογραφικά τεστ - Οι προτάσεις Μητσοτάκη για την αστυνομία

Σχετικά με την πανδημία, είπε ότι «όσο και αν εξακολουθείτε να ισχυρίζεστε ότι απέτυχε η Ελλάδα, τόσο θα απαντώ με πραγματικά στοιχεία» σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται σε χιλιάδες θανάτους, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών.

Όσο ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας, θα σας λέω ότι είστε ψεύτης και ξέρετε ότι λέτε ψέματα. Ο μόνος λόγος που το κάνετε είναι για να επενδύσετε στην αγανάκτηση και τον θυμό

Επίσης ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στο δίλημμα: προστασία της ανθρώπινης ζωής ή ενεργό παρότρυνση για συμμετοχή σε διαδηλώσεις. «Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το οποίο κάνετε είναι επικίνδυνο; Πηγαίνει πιο πίσω τη δυνατότητά μας να ανοίξουμε την οικονομία και την κοινωνία» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας από τον ελληνικό λαό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top