Τσίπρας: «Εκμεταλλεύεστε την πανδημία για να περιορίζετε τα δικαιώματα»

Ο πρωθυπουργός απαντά σήμερα στην επίκαιρη ερώτηση για την αστυνομική βία

Στο βίντεο απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Στο θέμα της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν», απαντά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στους πολίτες που τραυματίστηκαν από φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά και στον αστυνομικό που τραυματίστηκε από χούλιγκαν. «Αυτά τα φαινόμενα είναι απεχθή και δε γίνονται ανεκτά από κανέναν δημοκρατικό πολίτη. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίεσει την κοινωνική ειρήνη». Στη συνέχεια, επαναλαμβάνοντας τη φράση «Σας κατηγορώ κ. Μητσοτάκη», εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κατηγορεί την κυβέρνηση. «Εκμεταλλεύεστε την πανδημία για να περιορίζετε τα δικαιώματα» είπε από το βήμα της Βουλής. 

Νέα Σμύρνη: «Πόλεμος» ανακοινώσεων για τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις

«Σας κατηγορώ γιατί στην πιο κρίσιμη στιγμή με τους πολίτες κουρασμένους εδώ κι έναν χρόνο από την πανδημία, εσείς επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας ως βασική σας στρατηγική την ένταση και τον διχασμό. Σας κατηγορώ γιατί όχι μόνο αποτύχατε με τραγικά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και γιατί ακόμη και σήμερα με χιλιάδες νεκρούς, κρούσματα και εκατοντάδες ασθενείς στις ΜΕΘ, εξακολουθείτε να αγνοείτε την πραγματικότητα και να εμφανίζετε στους πολίτες μια πλαστή πραγματικότητα, δήθεν επιτυχίας. Ακόμη χειρότερα, εκμεταλλεύεστε την πανδημία για να επιβάλλετε μέτρα περιορισμού στη Δημοκρατία και στα δικαιώματα και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις».

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Στο «κόκκινο» παραμένει η κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι απέτυχε στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ την ίδια στιμγή με όσα κάνετε αλλά και όσα δεν κάνετε, ετοιμάζετε έναν νέο κύκλο οικονομικής τραγωδίας στον τόπο».

Τον κατηγόρησε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια πρωτοφανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος εν μέσω πανδημίας. Είπε ακόμα ότι εμποδίζει την ενημέρωση των πολιτών και κάνει προπαγάνδα κυβερνητική εξαγοράζοντας τα ΜΜΕ. Μίλησε για υπεροψία και αυταρχισμό και πως παραβίασε ο ίδιος τα μέτρα που επιβάλλει στους πολίτες. 

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»- φωτογραφία Eurokinissi

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»- φωτογραφία Eurokinissi

«Υποσχεθήκατε στους πολίτες ασφάλεια αλλά τις τελευταίες ημέρες ζούμε σε ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αντιδρά με επικίνδυνο και σπασμωδικό τρόπο.

Δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων αλλά η οργή των νοικοκυραίων. Αυτή την οργή να φοβάστε

Είπε ακόμα ότι απέναντι στην κυβέρνηση είναι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία εξοργισμένη όχι μόνο από τα μέτρα εγκλεισμού, αλλά από την την υποκρισία της κυβέρνησης που γεννά το αίσθημα της αδικίας και της αγανάκτησης στους πολίτες. Και καταφεύγει στον αυταρχισμό και την καταστολή. «Τώρα έχουμε τάγματα εφόδου της αστυνομίας να κακοποιούν νέους και οικογένειες. Και να αισθάνονται ότι είναι υπό πολιορκία στις γειτονιές τους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Επανέλαβε τα περί Πάρνηθας και Ικαρίας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αυτό που έγινε στην Νέα Σμύρνη, αλλά στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε φρόντισε να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών στην συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης, ενώ όπως είπε γνώριζε ότι θα είναι και χούλιγκαν στην πορεία. Μίλησε επίσης για διχαστικό διάγγελμα του πρωθυπουργού και στοχοποίηση και συκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων. 

Έκτακτο «διάγγελμα» Μητσοτάκη: Θλιβερές οι εικόνες βίας 

Αναφέρθηκε και στο Αριστοτέλειο και την επέμβαση της αστυνομίας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ήθελε να προκαλέσει εκκενώνοντας την κατάληψη. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η βία θρέφει τη βία και αν δεν το καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός είναι ανεπαρκής, αλλά αν το καταλαβαίνει και επιμένει είναι επικίνδυνος. Αναφέρθηκε και στην επιτροπή Αλεβιζάτου λέγοντας ότι αυτή δεν υφίσταται εδώ και έναν χρόνο.  Κατηγόρησε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την αστυνομία σαν βραχίονα του κομματικού μηχανισμού προσλαμβάνοντας ειδικούς φρουρούς εκτός ΑΣΕΠ. 

«Παίζετε με την υπομονή χιλιάδων συμπολιτών μας και δεν καταλαβαίνετε ότι ο πραγματικός εχθρός είναι στις ΜΕΘ αλλά και στον τομέα του εμπορίου που χιλιάδες πολίτες ανησυχούν για το αν θα έχουν εισόδημα. Αυτοί που κατέβηκαν στη Νέα Σμύρνη είναι άνθρωποι που ψήφισαν κι εσάς. Δεν μπορείτε πια. Αποτύχατε και στην πανδημία και στην οικονομία και στρέψατε τη μισή κοινωνία απέναντι στην άλλη μισή. Δε θα περάσει αυτό», κατέληξε ο ΑλέξηςΤσίπρας.

Γεννηματά: Χέρι -χέρι Μητσοτάκης - Τσίπρας στην επιχείρηση διχασμού της ελληνικής κοινωνίας                                                                                                                                    
«Σήμερα μια από τα ίδια. Μητσοτάκης και Τσίπρας  χέρι χέρι, στην επιχείρηση διχασμού, τροφοδότησαν  με μίσος την ελληνική κοινωνία. Για τα πραγματικά προβλήματα δεν ακούσαμε τίποτα. Αυτή η πολιτική ηγεσία δεν αξίζει στον Ελληνικό λαό. Αγνοήστε τους» ήταν η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top