Νέα Σμύρνη: «Πόλεμος» ανακοινώσεων για τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις

Κατηγορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση

Στο βίντεο το έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη μετά τα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό αστυνομικού

«Μπαρούτι μυρίζει» το κλίμα στο πολιτικό σκηνικό, μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και την επίθεση που δέχτηκε αστυνομικός από ομάδα κουκουλοφόρων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε, με ανακοίνωσή του, τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αλλά στη συνέχεια, εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με αφορμή το διάγγελμα Μητσοτάκη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «στρατηγική έντασης», στην οποία απέδωσε «ανακύκλωση της βίας και κοινωνική ανασφάλεια».

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη 

Ζημιές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες στη Νέα Σμύρνη- φωτογραφία Eurokinissi

Ζημιές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες στη Νέα Σμύρνη- φωτογραφία Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ: «Η στρατηγική της έντασης του κ. Μητσοτάκη, διασφαλίζει ανακύκλωση της βίας και κοινωνική ανασφάλεια»

«Η στρατηγική της έντασης στην οποία επένδυσε ο κ. Μητσοτάκης, αφού απέτυχε σε όλα, το μόνο που διασφαλίζει είναι ανακύκλωση της βίας και κοινωνική ανασφάλεια. Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα για να ξεπεράσει τα δύσκολα. Συνθήκες που δε συμβαδίζουν με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήθελαν νεκρό» στη Νέα Σμύρνη: «Μου είπαν ''εδώ θα πεθάνεις''»

Ζημιές μετά το τέλος της χθεσινής πορείας στη Νέα Σμύρνη- φωτογραφία Eurokinissi

Ζημιές μετά το τέλος της χθεσινής πορείας στη Νέα Σμύρνη- φωτογραφία Eurokinissi

Το διάγγελμα Μητσοτάκη - «Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει»

Μετά τα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό αστυνομικού από ομάδα κουκουλοφόρων, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε έκτακτο διάγγελμα. Κάλεσε τους πολίτες και ειδικά τους νέους, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Υπενθυμίσε δε, ότι έχει εγγυηθεί  την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων και πως δε θα επιτρέψει σε κανέναν να μας διχάσει.

Έκτακτο «διάγγελμα» Μητσοτάκη: Θλιβερές οι εικόνες βίας 

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά».

«Πόλεμος» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη 

«Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας.  Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δε θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

 φωτογραφία Eurokinissi

Κουκουλοφόροι έσπασαν παρπρίζ αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης-  φωτογραφία Eurokinissi

Οργή Μητσοτάκη για κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ σε διαδηλώσεις

Το κλίμα όμως ήταν τεταμένο ήδη από νωρίς, καθώς σε ανακοίνωσή του ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για το κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε μια σκληρή ανακοίνωση προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα δημοσίως «να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του».

Ο πρωθυπουργός τόνισε στη γραπτή δήλωσή του ότι «η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος υποκινητής»

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για το κάλεσμα πολιτών σε διαδηλώσεις ήρθε λίγο αργότερα, με νέες κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού, όπως ότι «γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία» και επιρρίπτοντάς του τις ευθύνες για το ξεσήκωμα των πολιτών, αποδίδόντάς το στην «υποκρισία και τον αυταρχισμό» του.

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Τον ενημερώνουμε, ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του. Άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα. Οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών. Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής» αναφέρει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.

ΜέΡΑ25: «Όποιος σπέρνει θύελλες, θερίζει καταιγίδες κ. Μητσοτάκη»

To ΜέΡΑ25 κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι η «ατυχής» έμπνευσή του «να υπενθυμίσει ότι το βράδυ των εκλογών υποσχέθηκε να εγγυηθεί την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων, υπογράμμισε με τον πιο ειρωνικό τρόπο πως έχει αποτύχει και στα τρία».

Πρόσθεσε ότι «καμία ενότητα, καμία ασφάλεια και καμία ευημερία δεν μπορείτε να εγγυηθείτε στους πολίτες κύριε Μητσοτάκη» και συνέχισε: «Είστε ο πρωθυπουργός μιας μοιραίας παρασιτικής κυβέρνησης που επιλέγει να διχάσει τους πολίτες εξαπολύοντας Χρυσοχοΐδειο Αστυνομοκρατία και μετά τολμάτε να βγάζετε και διάγγελμα εναντίον της διχόνοιας.Όποιος σπέρνει θύελλες όμως, θερίζει καταιγίδες κ. Μητσοτάκη».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top