Εξαδάκτυλος στο Star: «Η πρόωρη άρση του lockdown θα φέρει έκρηξη»

Τι είπε για τις συγκεντρώσεις και το άνοιγμα της αγοράς

Τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 14/3 ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star και τον Σπύρο Λάμπρου ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Συγκεντρώσεις, πορείες, κορωνοπάρτι προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς

Κρούσματα σήμερα: Πόσα σημειώθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Λάρισα

Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «όπου υπάρχει συγχρωτισμός, υπάρχει και διασπορά», αναφερόμενος στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα και αναλογιζόμενοι τη διάρκειά τους και φυσικά το μέγεθός τους.

Κορωνοϊός: 1.626 νέα κρούσματα σήμερα - 53 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Για την Καθαρά Δευτέρα, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι θα είναι μια «ψυχολογική τόνωση, αρκεί να αποφευχθούν οι συνωστισμοί μεταξύ αγνώστων, να τηρούνται τα μέτρα και να φοράνε όλοι μάσκα».

Εξαδάκτυλος στο Star: Τι είπε για την άρση του lockdown

Όσον αφορά την άρση του lockdown, ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε ότι σε περίπτωση που γίνει τώρα άρση των περιορισμών θα υπάρξει αύξηση των αριθμών, κάτι που το υγειονομικό σύστημα της χώρας μας δε θα αντέξει.

«Αν αρθεί το lockdown θα υπάρξει τεράστια διασπορά, με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα να διακομίσει ασθενείς με τρένα ή άλλον τρόπο σε άλλη χώρα. Είμαστε μια χώρα που θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας»

Αναφορικά με την αποκλιμάκωση της πανδημίας, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν τα βλέπουμε όπως θα περιμέναμε, λόγω των μεταλλάξεων που είναι πιο μεταδοτικοί. 

«Η σύγκριση με την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι άδικη, καθώς τώρα έχουμε έναν πιο γρήγορο μεταδοτικά ιό. Εάν δεν υπήρχαν τα μέτρα, θα ήμασταν σε μια δεινή κατάσταση»

Τέλος, όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς, υπογράμμισε ότι αυτό θα γίνει εφόσον το επιτρέψουν οι αριθμοί και τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Εάν ήταν να επιλέξουμε μία δραστηριότητα, θα πρέπει να είναι πιο αναγκαία και η λιγότερο επικίνδυνη και το λιανεμπόριο πληροί αυτές τις προϋποθέσεις», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top