Lockdown: Κλειστά σχολεία παντού για δύο εβδομάδες εισηγείται η επιτροπή

Σε «βαθύ κόκκινο» εννέα ακόμα περιοχές

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 12/3 για τα κλειστά σχολεία.

Σε πιο σκληρό lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι να μπουν τέσσερις περιφέρειες και πέντε δήμοι. Παράλληλα ζητούν το κλείσιμο όλων των σχολείων σε όλες τις περιοχές για δύο εβδομάδες και τη λειτουργία τους με τηλεκπαίδευση.  Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιά. 

Lockdown: Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα με SMS «6»

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση των μελών της επιτροπής είναι από αύριο στις 06:00 το πρωί να μπουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου του υγειονομικού χάρτη η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, η περιφερειακή ενότητα Λέσβου και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. 

Επίσης οι δήμοι: Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.

Γώγος: «4.000 κρούσματα αν δεν είχαμε πάρει μέτρα»

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων συνεχίζεται και στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση του lockdown που τυπικά λήγει την Κυριακή. 

Με τα κρούσματα να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και τις μεταλλάξεις να σημειώνουν μεγάλη διασπορά η παράταση για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα φαίνεται πολύ πιθανή. 

Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Το σύστημα υγείας συνεχίζει να δέχεται τεράστια πίεση. Έως τώρα έχουν γίνει 479 νέες εισαγωγές, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι πλέον 545. Σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 3.057 ασθενείς και οι κενές κλίνες ΜΕΘ covid στην Αθήνα είναι 38 και στη Θεσσαλονίκη 48. 

Επίσης τα μέλη της επιτροπής θα συζητήσουν και το θέμα της Καθαράς Δευτέρας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι θα αρκεστούν σε συστάσεις για την αποφυγή του συνωστισμού. 

Προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού, ωστόσο οι περιορισμοί στις μετακινήσεις παραμένουν σε ισχύ και όσοι πάνε σε κάποιο πάρκο ή στο βουνό θα πρέπει να το κάνουν εντός του δήμου που κατοικούν με τα πόδια ή με ποδήλατο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι άσκοπες μετακινήσεις, γι΄αυτό και προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε νέα περιοριστικά μέτρα  με τα οποία μπήκε χιλιομετρικός περιορισμός στους κωδικούς «2» και «6». Ωστόσο, η αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας μαρτυρά ότι ορισμένοι πολίτες δε συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες. 

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τους χάρτες της Google με τους «κόκκινους» δρόμους στην «κόκκινη» Αττική. Η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες είναι αυξημένη παρά το σκληρό lockdown. 

κίνηση Αττική

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top