Lockdown: Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα με SMS «6»

Δε θα επιτρέπεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο για το πέταγμα του χαρταετού

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και τη διασπορά των μεταλλάξεων να είναι τεράστια, συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η ανακοίνωση παράτασης του lockdown φαντάζει αρκετά πιθανή, ενώ οι πολίτες αναμένουν διευκρινίσεις για την Καθαρά Δευτέρα και το πέταγμα του χαρταετού. 

Lockdown: Δε θα υπάρξουν επιπλέον απαγορεύσεις την Καθαρά Δευτέρα

«Όλοι ξέρουμε ότι στο χαρταετό κρατούν αποστάσεις, ότι δεν μεταδίδεται από την καλούμπα και ότι όλοι το χρειάζονται», είπε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Α. Εξαδάκτυλος. «Αν όμως έχουμε συγκεντρώσεις ατόμων σε μεγάλες ομάδες, θα υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει καμία κυβερνητική εντολή για κλείσιμο των πάρκων και των μεγάλων δημόσιων χώρων την Καθαρά Δευτέρα. Ωστόσο οι περιορισμοί στις μετακινήσεις παραμένουν, οπότε δε θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο από τον έναν δήμο στον άλλο. 

Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο, ενώ αν βρεθεί κάποιος να μετακινείται με αυτοκίνητο εκτός του δήμου της κατοικίας του για να πετάξει χαρταετό θα του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ. 

Υπάρχει, επίσης, σύσταση στους πολίτες να ακούσουν τις συμβουλές των ειδικών και να αποφύγουν τον συνωστισμό σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με επιπλέον διασπορά του κορωνοϊού. 

Καθαρά Δευτέρα: Πέταγμα χαρταετού με κωδικό 6

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν χθες πως όποιος θέλει να πάει με τα πόδια ή με ποδήλατο εντός του δήμου του για να πετάξει χαρταετό θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με κωδικό 6. Εκτός δήμου, μπορούν να μετακινηθούν έως δύο χιλιόμετρα. 

Επιστρέφει ο χειμώνας – Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Για τις μετακινήσεις και την αποστολή SMS στο 13033 ισχύουν τα εξής:

  • Στο SMS στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία κ.λπ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο SMS στο 13033 με κωδικό 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο SMS στο 13033 με κωδικό 6, που αφορά στη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν επιτρέπεται κανείς σε όλη την Περιφέρεια να στείλει κωδικό 6 και βγει βόλτα με αυτοκίνητο ή μηχανή, προκειμένου να πάει σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του.
  • Στο SMS στο 13033 με κωδικό 4, που αφορά στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top