Lockdown: Δε θα υπάρξουν επιπλέον απαγορεύσεις την Καθαρά Δευτέρα

Mε ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να πετάξουμε χαρταετό στο πάρκο

Σκέψεις για κλείσιμο των πάρκων την Καθαρά Δευτέρα. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσων του Star (10/3)

Δε θα υπάρξουν τελικά επιπλέον απαγορεύσεις για την Καθαρά Δευτέρα, όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά και θα ισχύουν μόνο τα περιοριστικά μέτρα που είναι ήδη σε εφαρμογή.

Lockdown: Καθαρά Δευτέρα χωρίς χαρταετό; – Σκέψεις να κλείσουν τα πάρκα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στις 15 Μαρτίου θα ισχύουν τα μέτρα που ισχύουν κάθε άλλη Δευτέρα και δεν προβλέπονται έκτακτες παρεμβάσεις ή πρόνοιες σε κυβερνητικό επίπεδο. Έτσι, δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού, ωστόσο συνιστάται η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα.

Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Καθαρά Δευτέρα: Θα πάμε για τα κούλουμα μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο 

Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται να στείλει κάποιος SMS με κωδικό «6» και να βγει βόλτα με αυτοκίνητο ή μηχανή, προκειμένου να πάει σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του. Το ίδιο ισχύει και για την Καθαρά Δευτέρα. Ωστόσο, ο  κωδικός «6» δεν περιλαμβάνει χιλιομετρικό περιορισμό για όσους θέλουν να μετακινηθούν πεζοί ή με ποδήλατο.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία οδηγία στους δήμους να κλείσουν πάρκα και πλατείες.

Επιστρέφει ο χειμώνας – Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις την Καθαρά Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ ισχύουν επιπλέον περιορισμοί για τους κωδικούς «2», «3» και «6»:

-    Kωδικός «2»: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία κ.λπ.), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

-    Κωδικός «3»: Αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνον είτε εντός του οικείου δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

-    Κωδικός «6»: Αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top