Νέα Σμύρνη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό νεαρού

Βιντεοσκοπήθηκε να τον χτυπά με γκλοπ

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά τον ξυλοδαρμό του νεαρού πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή (7/3).

Νέας Σμύρνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στην πλατεία

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε ότι «μετά τη συλλογή και μελέτη του αναγκαίου αποδεικτικού υλικού, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος, στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διεξάγεται για περιστατικό που έλαβε χώρα την 7-3-2021 στη Νέα Σμύρνη».

Στο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων, ο αστυνομικός φαίνεται να χτυπάει με το γκλοπ τον νεαρό στο σώμα και στο κεφάλι, ενώ εκείνος φωνάζει «πονάω».

Στιγμιότυπο από το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του νεαρού

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μια ήσυχη περιοχή όπως τη χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι. Μάλιστα, οι σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια οικογενειών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Καρέ - καρέ ο ξυλοδαρμός του νεαρού από άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε πάρει αναρρωτική άδεια καθώς είχε δηλώσει τραυματισμό μετά το συμβάν.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι έγιναν στόχος επίθεσης από 30 με 40 άτομα, πολύ πριν αρχίσουν να βιντεοσκοπούν κάποιοι με τα κινητά τους το επεισόδιο του ξυλοδαρμού και ανέφεραν ότι ο νεαρός προσπάθησε να αρπάξει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού. 

Στιγμιότυπο από το βίντεο με τον ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Από τη μεριά της αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή, αποκάλυψε στο Star και στον Γιάννη Σωτηρόπουλο ότι όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκοψαν τέσσερα πρόστιμα των 300 ευρώ στην ίδια και την οικογένειά της.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Θα σας γράψουμε γιατί έτσι θέλουμε»

Σύμφωνα με την ίδια, τρεις μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πλησίασαν την ίδια και την οικογένειά της ενώ κάθονταν σε παγκάκι και με άκρως προκλητική συμπεριφορά τους είπε να φύγουν και ότι είναι παράνομοι. 

«Τώρα, είπε, εξαφανιστείτε από εκεί. Τι είμαστε; Και κατεβαίνουν από τις μηχανές κι έρχονται εκεί και λέει τώρα εξαφανίζεστε από εδώ. Για ποιο λόγο να φύγουμε; Δίνουμε τα μηνύματα, δίνουμε τις ταυτότητες μας. Λέει θα σας γράψουμε. Είμαστε κάπου παράνομοι; Εμείς βγήκαμε για να γράψουμε λέει. Θα σας γράψουμε γιατί έτσι θέλουμε» είπε η γυναίκα χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό στάθηκε αφορμή να ξεσπάσουν άγρια επεισόδια χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αιμόφυρτος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top