Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Θα σας γράψουμε γιατί έτσι θέλουμε»

Τι είπε στο Star γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας

Τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, όταν αστυνομικοί εξαπέλυσαν άγρια επίθεση εναντίον πολιτών σε πλατεία της περιοχής το απόγευμα της Κυριακής. Οι άντρες της αστυνομίας, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχαν προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους κατοίκους που κάθονταν με τις οικογένειες τους σε πλατεία της περιοχής.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την αστυνομία

Η γυναίκα που πρώτη μαζί με την οικογένειά της δέχτηκε την προκλητική συμπεριφορά ομάδας αστυνομικών μίλησε στο Star και στον Γιάννη Σωτηρόπουλο για το πώς ξεκίνησαν όλα. Όπως είπε, έκοψαν τέσσερα πρόστιμα των 300 ευρώ στην ίδια και την οικογένειά της.

Διοικητική έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Όπως είπε η γυναίκα, τρεις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ πλησίασαν την ίδια και την οικογένειά της ενώ κάθονταν σε παγκάκι και με άκρως προκλητική συμπεριφορά, όπως εξήγησε η ίδια, τους είπε να φύγουν και ότι είναι παράνομοι.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας»

«Τώρα, είπε, εξαφανιστείτε από εκεί. Τι είμαστε; Και κατεβαίνουν από τις μηχανές κι έρχονται εκεί και λέει τώρα εξαφανίζεστε από εδώ. Για ποιο λόγο να φύγουμε; Δίνουμε τα μηνύματα, δίνουμε τις ταυτότητες μας. Λέει θα σας γράψουμε. Είμαστε κάπου παράνομοι; Εμείς βγήκαμε για να γράψουμε λέει. Θα σας γράψουμε γιατί έτσι θέλουμε»

Νέας Σμύρνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στην πλατεία

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Εσένα θα σε κανονίσω»  

Η αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε επίσης ότι κανένας από τους πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία δεν επιτέθηκε σε αστυνομικό και απλά τους ζητούσαν να μάθουν για ποιον λόγο τους έγραφαν πρόστιμα. Η απάντηση τους ήταν «έτσι θέλουμε» και τους κάλεσαν να πάνε να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Είχαν τρομοκρατήσει τα παιδιά όλα της πλατείας. Τα δικά μας εννέα χρονών και κλαίγανε. Δεν μας ενδιαφέρουν τα παιδιά αυτή τη στιγμή, είπαν. Τότε μαζεύτηκαν οι πολίτες κι έρχεται το παιδί και άρχισαν να το ξυλοφορτώνουν πραγματικά. Και όταν τους ρώτησε γιατί τα βάζουν με οικογένειες του είπαν ‘εσένα θα σε κανονίσω’» 

Μάλιστα, όταν είδαν τη γυναίκα να τραβάει βίντεο τον ξυλοδαρμό του νεαρού, ένας από τους αστυνομικούς φέρεται να της ζήτησε να διαγράψει το βίντεο και την απείλησε με αυτόφωρο.

Καρέ καρέ η επίθεση στη Νέα Σμύρνη. Ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (8/3)

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, μιλώντας στο πλαίσιο της ΕΔΕ, έδωσαν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το πως προκλήθηκαν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Βάιος Σύρρος, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι έγιναν στόχος επίθεσης από 30 με 40 άτομα, πολύ πριν αρχίσουν να τραβάνε κάποιοι με τα κινητά τους το επεισόδιο του ξυλοδαρμού και ανέφεραν ότι ο νεαρός προσπάθησε να αρπάξει το πιστόλι μέσα από τη θήκη του αστυνομικού. 

Επίσης, είπαν ότι πήγαν στην πλατεία της περιοχής δύο ομάδες ΔΙΑΣ και οκτώ αστυνομικοί μετά από καταγγελίες για συνωστισμό. Την ώρα που βεβαίωναν παραβάσεις, τους περικύκλωσαν 30-40 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και άρχισαν να τους βρίζουν και να τους σπρώχνουν. Σύμφωνα με τους ίδιους, προσπάθησαν να τους αρπάξουν τα μπλοκάκια που έγραφαν τις παραβάσεις και τότε μάλιστα έγινε συμπλοκή.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top