Διοικητική έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Για αστυνομική βία κάνουν λόγο οι κάτοικοι

Όσα είπε στο Star η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιόκου

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη, όταν αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την αστυνομία

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από περίπου 30 άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την Αστυνομία για υπερβολική βία, ενώ βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο έχουν καταγράψει ξυλοδαρμό πολιτών κατά την διάρκεια των 11 προσαγωγών.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη / Eurokinissi

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, ωστόσο υπάρχουν κάτοικοι στον δρόμο, καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο / Eurokinissi

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Ένταση και χημικά στη Νέα Σμύρνη / Eurokinissi

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Ερευνα».

Διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι 

Μετά την προσαγωγή των 11 ατόμων από την πλατεία της Νέας Σμύρνης κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο δημαρχείο.

Διαμαρτυρία κατοίκων στη Νέα Σμύρνη / Eurokinissi

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των κατοίκων σημειώθηκαν επεισόδια καΙ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Δήμος Νέας Σμύρνης: «Καταδικαστέα η βία απ' όπου κι αν προέρχεται»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στον τίτλο η δημοτική Αρχή γράφει «Καταδικαστέα η βία απ' όπου κι αν προέρχεται» και στη συνέχεια αναφέρει τα εξής:

Επεισόδια στην πλατεία Νέας Σμύρνης / Eurokinissi

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα. Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top