Lockdown: Βόλτα το κατοικίδιο και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις

Διευκρινίσεις για τους νέους περιορισμούς που ισχύουν από σήμερα στις μετακινήσεις των πολιτών, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Lockdown: Τι αλλάζει στους κωδικούς μετακίνησης «2», «3», «4», «6»

Σχετικά με τον κωδικό «6» που αφορά στην άθληση και τη βόλτα με το κατοικίδιο, εξήγησε μιλώντας στο Mega, ότι θα μπορούν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων να τα βγάζουν βόλτα και κατά τις ώρες που είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Υπογράμμισε δηλαδή ότι η χρήση του κωδικού «6» επιτρέπεται μόνο μέχρι την απαγόρευση κυκλοφορίας για σωματική άσκηση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά την απαγόρευση μόνο για βόλτα με κατοικίδιο.

Lockdown: Τι ισχύει τελικά για το όριο των 2 χλμ. στις μετακινήσεις

Αναφορικά με τον κωδικό «4» που αφορά στην παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη, θα ήταν χρήσιμο οι πολίτες να έχουμε μαζί τους κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος στον οποίο μεταβαίνουν για να βοηθήσουν είναι ανήμπορος.

«Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση και δεν είναι αυτός ο σκοπός μας να περιορίσουμε τέτοιου είδους δραστηριότητες», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι οι ελεγκτικές Αρχές θα δείχνουν κατανόηση όσον αφορά τον κωδικό «4» παρά το γεγονός ότι «έχει τύχει ευρείας κατάχρησης».

Lockdown: Τι ισχύει για την άθληση σε πάρκα, πλατείες και μαρίνες

Σε περίπτωση έλλειψης δικαιολογητικού εγγράφου, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα συμβεί. «Η κοινή υπουργική απόφαση δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις υποπεριπτώσεις» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με τα ΜΜΜ και την κίνηση στους δρόμους

Αναφορικά με τα ΜΜΜ και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται, ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ κάνει ότι είναι δυνατόν για να ενημερώσει τον κόσμο να μη συνωστίζεται.

Τέλος, εξήγησε ότι ένας από τους λόγους που η κίνηση στους δρόμους παραμένει αυξημένη είναι κι επειδή ο κόσμος επιλέγει το δικό του μεταφορικό μέσο έτσι ώστε να μεταβεί στη δουλειά του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top