Lockdown: Αλλάζει και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ

Θα κλείνουν αργότερα τo Σάββατο

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα έως και τις 16 Μαρτίου

Τα νέα μέτρα του lockdown που ανακοινώθηκαν χθες, Τετάρτη, αφορούν αλλαγές στους κωδικούς του 13033 αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Lockdown: Το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Μαζί με τα νέα μέτρα, φαίνεται πως αλλάζει και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, τα οποία το Σάββατο θα κλείνουν μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 18:00 και όχι στις 17:00, όπως ίσχυε μέχρι χθες.

Η αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που πωλούν τρόφιμα γίνεται με βάση τις χθεσινές ανακοινώσεις, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα ξεκινά στις 19:00, αντί για τις 18:00 για όλη την επικράτεια. 

Για τις καθημερινές, το ωράριο των σούπερ μάρκετ θα παραμείνει ίδιο για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου, καθώς και τον νομό Αττικής και Θεσσαλονίκης, αφού θα κλείνουν στις 20:00. Αντίθετα, για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 18:00 και τις καθημερινές, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 19:00 για όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ποιες περιοχές ισχύει από 19:00 έως 05:00

Αναλυτικά οι αλλαγές στους κωδικούς του 13033

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου και μέχρι τις 16 Μαρτίου, θα ισχύουν οι εξής αλλαγές για τους κωδικούς στο 13033: 

Lockdown: Νέα μέτρα για τη μετάβαση σε τράπεζα

Αναλυτικά, στο SMS με κωδικό «2» που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS με κωδικό «3», όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας.

Lockdown: Τι ισχύει τελικά για το όριο των 2 χλμ. στις μετακινήσεις

Ως προς τον κωδικό «6», που αφορά στη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δε θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό «6» και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Τέλος, όσον αφορά στον κωδικό «4» τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα, εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top