Κουφοντίνας: Διακοπή της ποινής του θα ζητήσει η δικηγόρος του

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του «Λουκά» της 17Ν

Όσα είπε η Ιωάννα Κούρτοβικ για την αίτηση διακοπής της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα. Βίντεο Ant1

Αίτηση για διακοπή της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα λόγω κινδύνου της ζωή του θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα προσέφυγε η συνήγορος του Κουφοντίνα  

Η κ. Κούρτοβικ, μιλώντας το πρωί στον Ant1, τόνισε ότι «έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος, η Πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα. Τις τελευταίες μέρες μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου», ανέφερε στον ΑΝΤ1.

Κουφοντίνας: «Το 2015 έκανε απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό»

Η δικηγόρος του Κουφοντίνα, αναφερόμενη στην κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση».

Επίσης, η κ. Κούρτοβικ τόνισε ότι όταν έγινε η μεταγωγή του Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού τον Νοέμβριο και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο.

Νικολάου: Τον Σεπτέμβριο ο Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης

«Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω COVID στον Δομοκό. Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Κούρτοβικ κάλεσε τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, να πάρει πίσω την απόφασή της, «να εφαρμόσει τον νόμο και να τον φέρει στον Κορυδαλλό, αν προλαβαίνει».

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Θοδωρής Ζδούκος, γιατρός του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας καθώς και για το ζήτημα της υποχρεωτικής σίτισης.

Μιλώντας στο 97,3 FM την Τρίτη, ο κ. Ζδούκος επεσήμανε ότι ο Δ. Κουφοντίνας, είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω της απεργίας πείνας και διψάς που βρίσκεται εδώ και αρκετές μέρες, ενώ ανέφερε ότι το γεγονός ότι δεν έχει έρθει το μοιραίο οφείλεται σε μια ελάχιστη λήψη υγρών που του δόθηκε αναγκαστικά για να διορθωθούν κάποιες ηλεκτρολυτικές διαταραχές που παρουσίασε, όπως αναμένεται σε μια προχωρημένη απεργία πείνας και δίψας. 

Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν έχει χάσει ακόμα τις αισθήσεις του, αλλά είναι σε μία υπνηλία διαρκή. Έχει και μια διαταραχή πλέον και του θερμορυθμιστικού μηχανισμού, κάνει υποθερμία, κάτι που το ξέρουμε από τη θεωρία ότι συμβαίνει. Διατηρεί όμως τον προσανατολισμό του και την εικόνα που του επιτρέπει να έχει επικοινωνία με όποιον τον επισκεφθεί, ή με τους γιατρούς την ώρα που χρειάζεται να κάνει μια συζήτηση μαζί τους, αλλά αυτή είναι μια κατάσταση οριακή και δεν υπάρχει κανένα εχέγγυο ότι θα αποφευχθεί μια επιδείνωση που θα οδηγήσει στο μοιραίο, ίσως και στο επόμενο εικοσιτετράωρο».

Επίσης, διευκρίνισε ότι οι γιατροί παραμένουν πιστοί στον ρόλο τους και δεν έχει γίνει προσπάθεια να παραβιαστεί η βούληση του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top