Νικολάου: Τον Σεπτέμβριο ο Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης

«Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά δεν το κάνει»

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης, είπε η Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σ. Νικολάου, θέτοντας το ερώτημα γιατί κάνει απεργία πείνας, αφού μπορεί να βγει από τη φυλακή. 

Δικηγόρος Κουφοντίνα: «Βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου»

«Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας. Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί; Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως Γ.Γ. είμαστε πάνω από τον κρατούμενο», είπε. στον ΣΚΑΪ.

Κουφοντίνας: Τις έχει κάνει… σύστημα τις απεργίες πείνας 

Εξήγησε ακόμα πως ο ισοβίτης δε σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας, με την οποία, αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του. 

Αυτή τη στιγμή είναι σε σταθερή κατάσταση κι  έχει επαφή με το περιβάλλον.

Αδέλφια Μάτη για Κουφοντίνα: Ο αδελφός μας δεν μπορεί να κάνει απεργία

«Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό (…) Δεν μπορεί να γυρίσει έτσι κι αλλιώς γιατί ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων. Όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν κι αυτοί» διευκρίνισε η κ. Νικολάου. 

Υπενθυμίζεται πως η δικηγόρος του βαρυποινίτη υπαρχηγού της «17Ν» , Ιωάννα Κούρτοβικ,  κατηγόρησε την κ. Νικολάου ότι δεν της κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις για τον πελάτη της. 

Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα και ο νόμος για τη μεταγωγή του

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά να μη μεταχθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού, αλλά να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο μετά από τροποποίηση του νόμου, δεν επιτρέπει σε κατάδικους για τρομοκρατία να βρίσκονται σε αγροτικές φυλακές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top