Κουφοντίνας: «Το 2015 έκανε απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό»

«Σήμερα κάνει το αντίθετο»

Δείτε στο βίντεο την ανακοίνωση των θυμάτων της 17 Νοέμβρη.

Τη σημερινή απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα με αυτήν του 2015 σχετικά με τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού σύγκρινε με σχόλιό του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Νικολάου: Τον Σεπτέμβριο ο Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το 2015 έκανε απεργία πείνας για να μην πάει Κορυδαλλό, ενώ τώρα κάνει το αντίθετο: «Το 2015 ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας επειδή ήθελαν να τον πάνε στον Κορυδαλλό, οι «σύντροφοι» τον στήριζαν….το 2021 κάνει απεργία πείνας διότι δεν τον πάνε στον Κορυδαλλό…οι «σύντροφοι τον στηρίζουν…σε φασαρία να βρισκόμαστε δηλ. Η διαφορά; Άλλαξε η Κυβέρνηση…».

Δικηγόρος Κουφοντίνα: «Βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου»

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Αυλώνα εξαιτίας της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού. Ωστόσο, μετά την άρνησή του να παραμείνει εκεί, μεταφέρθηκε τελικά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τον Αύγουστο του 2015 είπε ότι ξεκινά απεργία πείνας γράφοντας:

«Τη Δευτέρα το μεσημέρι, μου ανακοινώθηκε ότι μετάγομαι αιφνιδιαστικά στον Κορυδαλλό, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται διεφθαρμένοι πολιτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί κ.α. με τους οποίους είναι αδύνατο φυσικά να συνυπάρξω. Η τοποθέτησή μου εκεί θεωρώ ότι είναι εξευτελιστική συμπεριφορά.

Ως απάντηση σε όλη αυτή την αντιμετώπιση εξόντωσης , αρνήθηκα να μπω στο κελί, άρχισα απεργία πείνας και διέκοψα κάθε φαρμακευτική αγωγή. Υπενθύμισα και πάλι στο υπουργείο ότι «υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο η προσωπική αξιοπρέπεια δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά με όρους υγείας ή της ίδιας της ζωής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top