Τραυματιοφορέας φέρεται να ασελγούσε σε παιδιά στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Eισαγγελική έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο νοσοκομείο

Φρίκη προκαλεί καταγγελία εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ότι τραυματιοφορέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά εντός του νοσοκομείου. 

Τις καταγγελίες έκαναν τρεις γιατροί του νοσοκομείου και αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών έξι και οχτώ ετών. 

Ο τραυματιοφορέας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται σχεδόν τρεις δεκαετίες στο νοσοκομείο, φέρεται, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι γιατροί να θώπευε τα παιδιά κατά τη διάρκεια καθετηριασμών στο αεροδυναμικό τμήμα. 

Στην περίπτωση του εξάχρονου κοριτσιού, δύο γιατροί τον έπιασαν στα πράσα, να θωπεύει το παιδί, ενώ βρισκόταν σε αναισθησία, ενώ το ίδιο ίσχυσε και στην περίπτωση του οχτάχρονου κοριτσιού και μάρτυρας της φρικτής αυτής πράξης ήταν μια νοσηλεύτρια. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει: «Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Φεβρουαρίου. Τρεις γιατροί κατήγγειλαν το συνάδελφο και ο διοικητής του νοσοκομείου παρήγγειλε αμέσως ΕΔΕ. Ο καταγγελόμενος μπήκε αμέσως σε διαθεσιμότητα. Η ΕΔΕ κράτησε 15- 20 ημέρες, έδωσε αποτέλεσμα και ο φάκελος απεστάλη στην ΥΠΕ».

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις γι’ αυτήν την ανάρμοστη συμπεριφορά του τραυματιοφορέα. 

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων.

Ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή από την περασμένη Πέμπτη και σήμερα αναμένεται να εξεταστεί το θέμα στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση αυτή, οι φάκελοι θα διαβιβαστούν, μαζί με το πόρισμα της ΕΔΕ, στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Υγείας, πηγές του οποίου ξεκαθαρίζουν πως δε θα υπάρξει καμία ανοχή για τέτοια περιστατικά. 

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με tweet του ξεκαθάρισε πως τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη. 

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top