Κορωνοϊός: Εξετάζονται και νέα μέτρα εκτός από την παράταση του lockdown

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

«Στο τραπέζι υπάρχουν αρκετά μέτρα» τόνισε σήμερα ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέοι περιορισμοί.

Κορωνοϊός: 1.784 νέα κρούσματα - 39 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι με το lockdown καταφέραμε να ελέγξουμε τη διασπορά του κορωνοϊού και να αποφύγουμε εικόνες σαν και αυτές που εκτυλίχθηκαν πέρυσι στην Ιταλία με τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να αποφασισθεί αν θα ληφθούν νέα μέτρα, με την παράταση του lockdown να μοιάζει μονόδρομος. Τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν τα 1.000 ενώ αισθητή είναι και η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Μεταλλάξεις: 242 θετικά στελέχη στην Ελλάδα- Τα περισσότερα με τη βρετανική

«Έχουμε μια πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχουμε, ωστόσο, τα μεγέθη που περιμέναμε όσον αφορά τα κρούσματα, έχουμε τις μεταλλάξεις που εξαπλώνονται και έχουμε και τον εμβολιασμό που προχωράει» ξεκαθάρισε ο καθηγητής. Σημείωσε, μάλιστα, ότι πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι πλέον «στο κόκκινο».

«Βασικό κομμάτι οι εμβολιασμοί»

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι είναι το βασικότερο κομμάτι που θα λύσει το πρόβλημα.

Ξεκινά ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων στις 15 Μαρτίου

«Για μένα το βασικό είναι οι εμβολιασμοί, πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα με τη διανομή» συμπλήρωσε ο κ. Βατόπουλος.

Πάνω από 1.700 τα κρούσματα 

Χθες, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.784 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 880 στην Αττική και τα 183 στη Θεσσαλονίκη.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών είναι 367, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν ακόμα 39 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top