Lockdown: Ποια μέτρα ισχύουν σε Αρκαδία και Ναύπλιο από σήμερα

Πιο αυστηροί περιορισμοί έως την 1η Μαρτίου λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Ναύπλιο

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου μπαίνει από σήμερα η Περιφέρειακή Ενότητα Αρκαδίας, ενώ ο Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο περιοχές από σήμερα, Πέμπτη 25/2 και ώρα 06:00 το πρωί, έως και τη Δευτέρα 01/03 και ώρα 06:00 το πρωί μπαίνουν σε σκληρό lockdown

Lockdown: Η έκρηξη κρουσμάτων φέρνει παράταση πιθανόν και δύο εβδομάδων

Τα μέτρα που ισχύουν για την Αρκαδία είναι υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και δεν επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας. Τέλος, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί.

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Τι θα ισχύσει το Πάσχα

Στο Ναύπλιο η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί, ενώ θα συνεχίσει η δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.  Εξ αποστάσεως θα γίνεται η εκπαίδευση για Λύκεια. Ακόμη, στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία η εξυπηρέτηση γίνεται με ραντεβού.

Σκληρό lockdown και στην Αρκαδία - Σε αυξημένο κίνδυνο το Ναύπλιο

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της. 

Σύμφωνα με πηγές από την Πολιτική Προστασία, στην Αρκαδία, οι περισσότερες συρροές κρουσμάτων έχουν να κάνουν με τους εργασιακούς χώρους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top