Λιανεμπόριο: Με sms στο 13032 οι αγορές στα καταστήματα

Τρεις ώρες περιθώριο θα έχουν οι καταναλωτές για τα ψώνια τους

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες να παραταθεί το lockdown κατά μία εβδομάδα, δηλαδή από τις 28 Φεβρουαρίου - όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά- , για τις 8 Μαρτίου. Οι επιδημιολόγοι εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί, καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι πάνω από 85%, ενώ τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί, ωστόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Με SMS στο 13032 οι αγορές στα καταστήματα

Την ίδια ώρα, αναζητούνται λύσεις για την επαναλειτουργία της αγοράς, ώστε να κινηθεί η οικονομία. Πληροφορίες θέλουν να ενεργοποιείται ένας νέος κωδικός sms, ο οποίος θα αποστέλλεται στον πενταψήφιο αριθμό 13032. Αυτός θα αφορά αποκλειστικά σε μετακινήσεις πολιτών για αγορές από τα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι για ψώνια σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Σε αυτή την περίπτωση θα ισχύουν τα μέτρα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Θα στέλνουμε, δηλαδή, SMS με κωδικό 2 στο 13033. 

Το μήνυμα που θα έχει χρονικό περιορισμό 3 ωρών και θα μπορει να αποσταλεί μόνο μια φορά την ημέρα.

Οι έμποροι πάντως, ζητούν τη μέθοδο του click in shop κι όχι το click away, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα σύστημα online παραγγελιών. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως έχει κλειδώσει η παράταση των εκπτώσεων έως το τέλος Μαρτίου. 

Βατόπουλος: «Πρέπει να ελέγχονται οι έξοδοι από το σπίτι κατά το lockdown»

Παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα; 

«Πολύ δύσκολα θα αρθεί το lockdown στις 28 Φεβρουαρίου. Αυτή την εβδομάδα θα κυμανθούμε στα 1.600 κρούσματα. Αν είναι προς τα κάτω είναι ακόμα καλύτερα. Αν κινηθούμε προς τα πάνω είναι χειρότερο, ώστε την επόμενη εβδομάδα να φτάσουμε στα 1.800. Άντε λίγο παραπάνω, όχι πάντως πάνω από 2.000, έτσι ώστε να αρχίσει η αποκλιμάκωση» υποστήριξε ο αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Παγώνη: Πιθανό να είναι η τελευταία εβδομάδα του lockdown

Ο αριθμός των κρουσμάτων και τα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Μόλις 40 κενές κλίνες ΜΕΘ Covid στην Αττική 

Στην Αττική τα κρούσματα είναι σταθερά μεν, υψηλά δε. Οι εισαγωγές νέων ασθενών προβληματίζουν. Οι ΜΕΘ στην Αττική πιέζονται ακόμη ασφυκτικά. Η πληρότητα ξεπέρασε το 85%.  

Την τελευταία εβδομάδα υπήρξε αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατά 13%, ενώ σήμερα διατίθενται μόλις 40 κλίνες στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής. 

Τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν ότι τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι έχουν αλλάξει ηλικιακή ομάδα, καθώς αφορούν, το τελευταίο διάστημα, σε ηλικίες κάτων των 50 ετών, χωρίς προϋπάρχοντα νοσήματα.

Lockdown: Πιθανόν να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 8 Μαρτίου 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top