Βατόπουλος: «Πρέπει να ελέγχονται οι έξοδοι από το σπίτι κατά το lockdown»

Πότε θα επιτευχθεί ικανοποιητική ανοσία από τους εμβολιασμούς

Για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και για τη σημασία των ελέγχων στην κυκλοφορία μίλησε σήμερα το πρωί ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Lockdown: Εξετάζεται νέος πενταψήφιος αριθμός μόνο για τα ψώνια

Μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι αν και δεν έχουν αλλάξει πολλά στη δεύτερη εβδομάδα ολικού lockdown, είναι σημαντικό το ότι δεν υπάρχει ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων και δεν κατέρρευσε το σύστημα υγείας. Σημείωσε ωστόσο ότι παρατηρούνται αναζωπυρώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σημαντική είναι η αυριανή ημέρα καθώς θα εξεταστουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις.

«Πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις εξόδους από το σπίτι»

Αναφερόμενος στο σενάριο της τρίωρης κυκλοφορίας κατόπιν αποστολής μηνύματος, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο καθώς είχε τεθεί ως πρόταση τα Χριστούγεννα, όμως δεν κατάφερε να υλοποιηθεί.

«Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του» ανέφερε. «Αυτό που χρειάζεται, είναι ατομική ευθύνη» τόνισε.

«Η κατάσταση θα αλλάξει όταν η ανοσία φτάσει το 60%»

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χώρα μας βρίσκεται σε καλό επίπεδο στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη.

«Η κατάσταση θα αλλάξει όταν θα έχει ανοσία το 60% του πληθυσμού, ή οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό να γίνει ως το καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top