Παγώνη: Πιθανό να είναι η τελευταία εβδομάδα του lockdown

Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Για πιθανό τέλος του lockdown μετά την Κυριακή έκανε λόγο σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν πρόκειται να μειωθεί ακόμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα lockdown μετά την προσπάθεια αύξησης των κλινών ΜΕΘ. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των διασωληνωμένων ενδέχεται ακόμα και να αυξηθεί.

Lockdown: Έρχεται άνοιγμα του λιανεμπορίου - Το σενάριο για τον κωδικό «7»

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, ένα ασφαλές άνοιγμα δραστηριοτήτων θα γινόταν με τα ημερήσια κρούσματα να είναι κάτω από 1.000. «Μας ενδιαφέρει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid» είπε χαρακτηριστικά.

«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή τη βδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της» σημείωσε.

Πιθανό το άνοιγμα δημοτικών και λιανεμπορίου

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι προτεραιότητα στο άνοιγμα έχουν τα δημοτικά σχολεία και το άνοιγμα της αγοράς με τη μέθοδο του click away.

Όσον αφορά στην εστίαση, τόνισε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά. Δε μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά».

Παράλληλα, σωστή χαρακτήρισε τη σκέψη για το νέο SMS για το λιανεμπόριο, το οποίο θα έχει διάρκεια τριών ωρών.

Ποια μάσκα πρέπει να φοράμε

Αναφερόμενη στις μάσκες, η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε ότι σε σουπερμάρκετ, ΜΜΜ και νοσοκομεία πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα, εκτός αν είναι η μάσκα Ν95.

Οι υφασμάτινες μάσκες χρειάζονται καθημερινή πλύση και σιδέρωμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top