Lockdown: Νέο SMS για ψώνια και τρίωρη διορία

Σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου την 1η Μαρτίου

Ρεπορτάζ για το ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου την 1η Μαρτίου

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις αρχές Μαρτίου, πιθανόν από την 1η του μήνα εξετάζει η κυβέρνηση και σχεδιάζει από τώρα τον τρόπο που θα γίνει αυτό. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει τα καταστήματα ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με το lockdown στην Αττική. 

Όπως αναφέρει, αυτό θα γίνει από την επόμενη Δευτέρα και θα δημιουργηθεί ένας νέος πενταψήφιος αριθμός, όπου οι πολίτες θα στέλνουν SMS για να πραγματοποιούν τα ψώνια τους στα καταστήματα εκτός των σούπερ μάρκετ. 

Lockdown: Έρχεται άνοιγμα του λιανεμπορίου - Το σενάριο για τον κωδικό «7»

Κάθε πολίτης που θα στέλνει SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό θα έχει χρονικό περιθώριο τριών ωρών για να ολοκληρώσει τα ψώνια του. 

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης αφορά στο άνοιγμα όλων των κλάδων του λιανεμπορίου, χωρίς click away ή click in shop. 

Καθένας θα μπορεί να στέλνει μόνο ένα SMS την ημέρα για τις αγορές του στα εμπορικά καταστήματα. 

Προς σταδιακή άρση του lockdown: Τι και πώς θα ανοίξει από 1η Μαρτίου

Τα  καταστήματα θα λειτουργήσουν στα πρότυπα των σούπερ μάρκετ, με διευρυμένο δηλαδή ωράριο λειτουργίας και συγκεκριμένο αριθμό πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά τους.

Πάντως δεν είναι ακόμα βέβαιο πως τα καταστήματα θα λειτουργήσουν την 1η Μαρτίου. Η απόφαση θα ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου την Παρασκευή, μαζί με την απόφαση για την εξέλιξη του lockdown στην Αττική, ενώ πηγές της κυβέρνηση αναφέρουν πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου δε θα πάει μετά τις 8 Μαρτίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top