Κακοκαιρία «Μήδεια»: 11.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πού υπάρχουν προβλήματα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάστασή τους

Η κακοκαιρία «Μήδεια» υποχώρησε, αλλά αυτό δεν ισχύει και για τα προβλήματα που άφησε πίσω της.

Αρκετές περιοχές στα βόρεια προάστια της Αττικής βρίσκονται για τέταρτη μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, σε συνθήκες παγετού, καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλές. 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αγώνα δρόμου έδιναν όλη νύχτα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προκάλεσε στην ηλεκτροδότηση η κακοκαιρία «Μήδεια».

«Μήδεια»: Περισσότερες από 25.000 κλήσεις δέχθηκε η Άμεση Δράση την Τρίτη

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών, ωστόσο, όπως είπε στον ΑΝΤ1  ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του φορέα, Κ. Μασούρας,11.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

40.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Ήδη 25 επιπλέον συνεργεία, δηλαδή περίπου 60 ακόμα υπάλληλοι, έχουν φτάσει από την Κεντρική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο, ώστε να συνδράμουν, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι βλάβες.

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν ακόμα πρόβλημα

Σύμφωνα με τη χθεσινοβραδινή ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ τα συνεργεία του συνέχισαν όλη τη νύχτα σε τουλάχιστον πέντε γραμμές μέσης τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

«Μήδεια»: Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό

Σημειώνεται ότι συνολικά χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας έμειναν 70.000 σπίτια και μέχρι χθες το βράδυ είχαν αποκατασταθεί οι βλάβες σε περίπου 60.000 σπίτια κι επιχειρήσεις. 

Σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στη βόρεια Εύβοια, ενώ ζημιές καταγράφηκαν σε και Σητεία της Κρήτης σε δύο γραμμές υψηλής τάσης. 

Χρυσοχοΐδης: Θα έκλεινα και πάλι την Αθηνών - Λαμίας για να σώσω ζωές  

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Χαρδαλιάς: Δε θα κοιμηθεί κανείς μέχρι να έχουν όλοι και πάλι ρεύμα

Στην μάχη που δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθούν οι βλάβες, συμμετέχει και ο στρατός με 50 στελέχη, ενώ συνδράμουν 40 στελέχη της ΕΜΑΚ, 40 στελέχη του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και όλες οι περιφερειακές μονάδες της Πυροσβεστικής με την αρωγή και της αστυνομίας στο ζήτημα της προσβασιμότητας και της προσπέλασης.

Διακοπές ρεύματος: Ο ένας δείχνει τον άλλον για τις ευθύνες 

«Δε θα ξεκουραστεί κανείς, δε θα κοιμηθεί κανείς, κανείς δε δέχεται να αντικατασταθεί, θα είμαστε όλοι εδώ, όπως και χθες το βράδυ, μέχρι και η τελευταία γειτονιά, η πιο απομακρυσμένη γειτονιά της Αττικής να πάρει ρεύμα. Μέχρι, τέλος πάντων, οι ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα. Συνεχίζουμε με συσκέψεις και με πλήρη οργάνωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, για να μπορέσουμε να φέρουμε το σωστό αποτέλεσμα», ανέφερε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top